Sprogimas

Ministras A. Dulkys žada iš esmės keisti vaistų kainyno peržiūros principus

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys šiemet žada iš esmės keisti vaistų kainyno peržiūros principus ir siekti principo, kad gydytojas galėtų skirti pacientui geriausiai įmanomą vaistą.

„Vaistų kainyną ruošiuosi iš esmės peržiūrėti. Tikrai esame sutarę su Seimo Sveikatos reikalų komitetu, kad dar pirmą ketvirtį šių metų sėsime ir iš esmės keisime vaistų kainyno peržiūros principus. Kokie jie bus – šiandien dar negalėčiau pasakyti, bet principas, kad tikrai bus judama link to, kad gydytojas turi turėti galimybę skirti savo nuožiūra vaistą, o valstybė tiesiog gali kompensuoti kažkokią jo dalį, kuo mažiau kišdamasi į konkretaus vaisto pavadinimus“, – interviu LRT portalui sakė A. Dulkys, paklaustas, ar keis buvusių valdančiųjų akcentuotą pigiausio vaisto politiką.

Buvęs sveikatos apsaugos ministras „valstietis“ Aurelijus Veryga buvo inicijavęs naują tvarką, kuomet kompensuojamas tik pigiausias pirmą kartą paskiriamas vaistas.

A. Veryga tvirtino, kad tokia tvarka padės pacientams sutaupyti, skatins konkurenciją tarp vaistų gamintojų ir sumažins medikamentų kainas.

Tvarką kritikavo kai kurie pacientų organizacijų atstovai ir medikai. Anot jų, tokia tvarka pacientams riboja galimybę rinktis, o kai kurie pigiausi vaistai neužtikrina kokybiško ir efektyvaus gydymo.

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode