Sprogimas

V. Čmilytė-Nielsen apie slidinėjimo centrus: reikėtų vengti išimčių

Slidinėjimo centrams prašant leisti atnaujinti veiklą, Seimo pirmininkė teigia, kad verslo lūkesčiai suprantami, tačiau pandemijos kontekste nevertėtų daryti išimčių. 

„Žiema tikrai labai graži, bet vienaip ar kitaip turime grįžti prie to, kad solidarus apribojimų laikymasis yra vienintelis kelias į greitesnį normalų gyvenimą. Ir man rodos, kad vienos rūšies pramogų atlaisvinimas – kad ir labai suprantamas – jis vis tiek sukeltų anksčiau ar vėliau „sniego gniūžtės“ efektą“, – Žinių radijui sakė Viktorija Čmilytė-Nielsen. 

Jos teigimu, kol užsikrėtimų skaičiai tebėra dideli, vertėtų laikytis apribojimų.

„Ir lygiai kaip persirgę kovidu laikosi solidarumo, taip man rodos, reikėtų vengti išimčių. Nes, kaip jau minėjau, jos vienaip ar kitaip vis tiek sukels po to kitų, panašių pramogų ar panašių verslų pasipiktinimą. Tokio optimalaus sprendimo čia vis tiek nėra“, – argumentavo parlamento pirmininkė. 

Sveikatos apsaugos ministerija teigia nesvarstanti galimybės leisti slidinėjimo centrams atnaujinti veiklą, kadangi tai skatintų susibūrimus ir keltų riziką plisti koronavirusui.

„Šiuo metu yra nesvarstoma apie paslaugų bei slidinėjimo centrų veiklos atnaujinimą. Pabrėžiama, jog slidinėjimo centrų veikla būtų organizuota veikla, skatinanti susibūrimus, eiles, kaip bilietų pirkimas, įrangos nuoma ir panašiai. Be to, sportuojant dėl gilesnio kvėpavimo viruso plitimas taip pat padidėja“, – komentare BNS antradienį nurodė ministerija.   

Įvedus karantiną, žiemos sporto centrų, kaip ir kitų laisvalaikių vietų, veikla uždrausta. 

Iškritus gausesniam sniegui, šalies slidinėjimo centrų asociacija pirmadienį paprašė Vyriausybės leisti atnaujinti veiklą. Centrai įsipareigojo riboti klientų srautus ir laikytis itin griežtų saugumo reikalavimų, tai yra, nedidelėmis grupėmis žadėjo leisti slidinėti tik iš anksto užsiregistravusiems klientams, dėvintiems kaukes, pirštines, besilaikantiems 3-5 metrų atstumo tarpusavyje ir kitų reikalavimų.

Pasak ministerijos, karantino švelninimo sąlygos priklausys nuo epidemiologinės situacijos šalyje. 

kksd.lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode