Sprogimas

Susitikime su užsienio ambasadoriais – tarptautinio saugumo klausimai

Sausio 18 d.LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvai akredituotais užsienio valstybių ambasadoriais. Susitikime aptarta tarptautinio saugumo padėtis, pasaulio ekonomikos tendencijos ir su kokiais iššūkiais tarptautinė bendruomenė bei Lietuva susidurs 2016 metais.

Prezidentės teigimu, nesiliaujant karinei agresijai prie Europos sienų ir jos viduje, augant tarptautinio terorizmo grėsmėms, tęsiantis migracijos krizei, tarptautinio saugumo užtikrinimas išliks vienu svarbiausių iššūkių pasaulio bendruomenei.

Šalies vadovė pabrėžė, jog, siekiant suvaldyti grėsmes žmonių ir valstybių saugumui, būtina stiprinti pagarbą tarptautinei teisei ir užtikrinti, jog tarptautiniai susitarimai būtų įgyvendinti, o jų pažeidėjai neliktų nenubausti.

Atsakydama į kylančius iššūkius Lietuva nuosekliai stiprina savo saugumą. Atkurta šauktinių karo tarnyba, modernizuojama karinė technika, didinamas finansavimas krašto gynybai.

Susitikime Prezidentė padėkojo NATO sąjungininkėms, padedančioms užtikrinti Lietuvos saugumą, ir pabrėžė, jog NATO viršūnių susitikime Varšuvoje Lietuva sieks dar labiau sustiprinti gynybinius Aljanso pajėgumus Baltijos šalyse ir sutrumpinti sąjungininkų reagavimo į grėsmes laiką. 

Prezidentė taip pat atkreipė užsienio ambasadorių dėmesį į lėtėjantį pasaulio ekonomikos augimą. Dėl to, valstybės vadovės teigimu, dabar itin svarbu užtikrinti ekonomikos augimo stabilumą ir vykdyti atsakingą fiskalinę politiką.

Šalies vadovė su užsienio valstybių ambasadoriais aptarė ir prasidėjusias Lietuvos derybas dėl narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje. Narystė šioje pažangiausias pasaulio ekonomikas jungiančioje organizacijoje padės sustiprinti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą, pritraukti daugiau užsienio investicijų bei didinti Lietuvos matomumą pasaulyje.

Tradiciniame susitikime su Prezidente dalyvavo daugiau nei 60 ambasadorių iš Europos, Azijos, Artimųjų Rytų ir Azijos šalių.

Prezidento kanceliarija

BNS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode