Sprogimas

R. Karbauskis: veikdami opozicijoje, „valstiečiai“ turės aktyvią šešėlinę Vyriausybę

Veikdami opozicijoje, „valstiečiai“ turės aktyviai veikiančią šešėlinę Vyriausybę ir žada teikti savo biudžeto bei kitus projektus, žada Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Ką mes dabar darysime dirbami opozicijoje – bus šešėlinė Vyriausybė, šita šešėlinė Vyriausybė bet kokiu atveju dubliuos ir biudžetus, ir sprendimus, teikdama, parodydama, kokie būtų mūsų sprendimai. Ar mes tai turėjome per ketverius metus? Ne, neturėjome“, – Žinių radijui trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Jis žada, kad kabinetas bus paskelbtas „gruodžio ar sausio mėnesį“, šešėliniu premjeru bus Saulius Skvernelis.

„Saulius ir alternatyvus arba šešėlinis kabinetas, mano įsitikinimu, bus daug stipresnis, negu tas, kurį suformuos valdanti dauguma“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis. 

R. Karbauskis taip pat žada būti „konstruktyvia opozicija“, ketina palaikyti ir Liberalų sąjūdžio pirmininkės Viktorijos Čmilytės kandidatūrą, jei ji bus teikiama, su sąlyga, jei dauguma palaikys opozicijos kandidatą į Seimo vicepirmininkus. 

„Jei jų koalicija susitars, kad Seimo pirmininke skiriama Čmilytė, tai kodėl nebalsuoti? Lygiai taip pat mes tikimės, kad bus balsuojama už tą Seimo pirmininko pavaduotoją, kurį mes pasiūlysime, o nebus daroma specialiai kitaip“, – tvirtino jis.

Perskaičiavus balsus Utenoje, iki šiol opozicijoje buvusi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai Seime turėtų turėti 51 atstovą ir su Liberalų sąjūdžiu bei Laisvės partija buria trapią 75 narių daugumą. „Valstiečiai“ rinkimuose laimėjo 32 mandatus ir turės antrą pagal dydį frakciją parlamente.

Autorius Ignas Jačauskas

Lrv.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode