Sprogimas

I. Šimonytė:V. Čmilytė-Nielsen turi savybių, padėsiančių einant Seimo pirmininkės pareigas

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen turi svarbių savybių, kurios padėtų einant Seimo pirmininkės pareigas, sako konservatorius į Seimo rinkimus vedusi, kandidatė į premjeres Ingrida Šimonytė. 

„V. Čmilytė-Nielsen turi daug savybių, kurios yra svarbios ar būtų svarbios Seimo primininkui. Viktorija turi daug gebėjimų telkti, neantagonizuoti ir kažkaip padaryti Seimo darbą mažiau, galbūt, konfliktišką negu mes matėme iki šiol. Nors tai ne tik Seimo pirmininko atsakomybė, bet taip pat ir paties Seimo“, – delfi.lt laidoje „Lietuvos politikos forumas“ teigė I. Šimonytė.  

Buvusi šachmatų čempionė V. Čmilytė-Nielsen Seime dirbs antrą kadenciją. Ji antrame rinkimų ture sekmadienį iškovojo parlamentarės mandatą Senamiesčio-Žvėryno vienmandatėje apygardoje. 

Liberalų sąjūdžiui V. Čmilytė-Nielsen vadovauja nuo 2019-ųjų rugsėjo. Partijos pirmininkės kadencija – dveji metai.

Šių metų Seimo rinkimuose liberalai pirmajame rinkimų ture iškovojo šešis mandatus. Į antrąjį turą iš viso pateko devyni partijos atstovai.

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode