Parama dėkojame




Sprogimas

G. Landsbergis žada užsienio politikos tęstinumą, didesnį dėmesį Baltarusijos opozicijai

Seimo rinkimus laimėjusių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis žada išlaikyti tęstinumą užsienio politikoje bei stiprinti paramą Baltarusijos opozicijoje.

 

„Galima tikrai sakyti, kad užsienio politika bus toliau grindžiama tais pačiais ar bent jau panašiais principais, kuriais buvo grindžiama ir iki šiol: tai reiškia strateginė partnerystė tarp kaimynų, tiek su Baltijos valstybėmis, tiek ir su Lenkija, be abejonės transatlantinė grandis, kuri yra mūsų apskritai saugumo garantas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė konservatorių lyderis.

Europos Sąjungoje jis mato galimybių stiprinti ryšius su tokiomis valstybėmis kaip Vokietija bei viliasi, kad tarptautinius santykius pavyks stiprinti bendradarbiavimo su giminingomis dešiniosiomis partijomis Europos Sąjungoje, Skandinavijoje, Vokietijoje pagrindu.

„Tikimės tuo pagrindu taip pat stiprinti europinius ryšius“, – sakė jis.

Vis dėlto, pasak G. Landsbergio, naujųjų valdančiųjų laukia ne vienas tarptautinės politikos iššūkis, toks kaip padėtis kaimyninėje Baltarusijoje.

„Manau, kad, turi tęstis ir stiprėti dėmesys Baltarusijos opozicijai. Manau, kad čia tikrai mes galime tą dėmenį stiprinti, suteikdami realią ir finansinę, ir politinę pagalbą tiems žmonėms, kurie šiuo metu yra Lietuvoje, kovojantys už demokratišką Baltarusijos ateitį“, – kalbėjo jis.

Jis taip pat pabrėžė, kad Lietuva turi būti matoma ir sprendžiant kituose Europos Sąjungos regionuose kylančius iššūkius bei nelikti jiems abejinga, net jei šie procesai nėra artimi geografiškai.

Iki šiol opozicijoje buvę konservatoriai sekmadienį laimėjo Seimo rinkimus iškovoję 50 mandatų ir pradėjo derybas dėl centro-dešinės valdančiosios koalicijos su Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija. Šios jėgos turėtų trapią 74 narių daugumą Seime. Konservatoriai kviečia telktis ir kitas partijas.

Autorė Austėja Masiokaitė-Liubinienė

Lsveikata.lt nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode