Sprogimas

Seimo nariai surinko parašus: šaukiama neeilinė sesija dėl situacijos Baltarusijoje

Parlamentarai surinko parašus, kad kitą antradienį būtų šaukiama neeilinė sesija dėl suklastotų prezidento rinkimų ir žmogaus teisių padėties Baltarusijoje.

Jos metu bus išklausyti Baltarusijos pilietinės visuomenės ir opozicijos atstovai apie žmogaus teisių ir politinę padėtį šalyje, kokios tarptautinės paramos tikisi Baltarusijos visuomenė, pranešė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.

Planuojama patvirtinti Lietuvos poziciją dėl Aliaksandro Lukašenkos nelegitimumo, paraginti Lietuvos Vyriausybę ir visą Europos Sąjungą priimti sankcijas Baltarusijos režimo atstovams. Taip pat bus svarstomi sprendimai dėl pagalbos nukentėjusiems Baltarusijos piliečiams.

Sesija šaukiama daugiau nei trečdalio Seimo narių reikalavimu iš opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Liberalų sąjūdžio, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos, Mišrios Seimo narių grupės bei valdančiosios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos frakcijos.

„Reikšti tik susirūpinimus jau nebepakanka – A. Lukašenkos režimo ir jo kontroliuojamų jėgos struktūrų represijos prieš taikius protestuotojus Baltarusijoje kasdien darosi vis brutalesnės ir nežmoniškesnės. Lietuva turi rodyti pavyzdį Europai ir ne tik nepripažinti tokio Baltarusijos vadovo legitimumo, bet ir įvesti pati bei raginti Europos Sąjungą ir JAV įvesti sankcijas režimo atstovams, kurie atsakingi už represijas ir rinkimų klastojimą“, – teigia viena iš neeilinės sesijos iniciatorių Seimo narė Ingrida Šimonytė. 

Seimo rezoliuciją teikia visų pagrindinių Seimo frakcijų atstovai: konservatorių vadovas Gabrielius Landsbergis bei šios frakcijos nariai I. Šimonytė, Žygimantas Pavilionis, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, „socialdarbiečių“ vadovas Gediminas Kirkilas, atstovas Juozas Bernatonis, „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis, Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, socialdemokratų frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė, Laisvės partijos vadovė Aušrinė Armonaitė.

Autorė Milena Andrukaitytė

Vilnius, rugpjūčio 14 d. (BNS).

Lrv.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode