RETRO

Ministerija primena: vaikų darželiuose, stovyklose kaukės rekomenduojamos darbuotojams

Vaikų darželiuose ir stovyklose toliau galioja birželio viduryje nustatyti reikalavimai: kaukės rekomenduojamos darbuotojams uždarose patalpose, vaikus atlydintiems tėvams, primena Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Veido kaukes ar kitas nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones uždarose patalpose rekomenduojama dėvėti darbuotojams, dirbantiems vaikų vasaros stovyklose, vedantiems kitas neformaliojo vaikų švietimo programas, taip pat vaikų darželių darbuotojams, priimantiems vaikus, ir vaikus atlydintiems tėvams.

Sveikatos apsaugos ministro birželio 16 dienos įsakyme numatyta, kad neformaliojo vaikų švietimo veiklos turi būti vykdomos laikantis grupių izoliacijos principo, vaikai nuolatos turėtų dalyvauti tos pačios grupės veiklose, stengiantis išvengti skirtingų grupių kontakto.

Rekomenduojama vengti kontaktuoti ir su pašaliniais asmenimis, jei to padaryti neįmanoma, patariama riboti bendravimo laiką. Tokie patys reikalavimai galioja ir ikimokyklinio ugdymo grupėms, reikalaujama užtikrinti, kad nebūtų organizuojamos bendros veiklos kelioms vaikų grupėms.

Ministro nurodymu, tiek darželiuose, tiek neformaliojo vaikų švietimo paslaugų teikimo vietoje turi būti sudarytos sąlygos vaikų ir darbuotojų rankų higienai: tiekiamas šiltas ir šaltas vanduo, skystas muilas, rankšluosčiai ir kt.

Jeigu vaikai maitinami, juos reikia maitinti tose pačiose patalpose, kuriose ir vyksta veikla. Jei tokios galimybės nėra ir valgoma tik bendrose valgyklose, ikimokyklinio ugdymo įstaigose vaikai gali būti vedami valgyti po vieną grupę pagal iš anksto parengtą grafiką.

Neformaliojo vaikų švietimo įstaigose organizuojant vaikų maitinimą bendroje valgymo salėje prie vieno stalo valgyti turi būti sodinami tik tos pačios grupės vaikai, o tarp vaikų, sėdinčių prie skirtingų stalų, turi būti užtikrintas 2 metrų atstumas, patalpos turi būti vėdinamos ir valomos. Maitinimas švediško stalo principu, kai maistą įsideda patys vaikai, negali būti organizuojamas.

Karščiuojantys, kvėpavimo takų ligomis sergantys vaikai nei į stovyklas, nei į neformaliojo švietimo veiklas, nei į darželius nėra priimami. Darbuotojams turi būti sudaromos sąlygos matuotis kūno temperatūrą tik atvykus į darbą.

Ministerija taip pat primena, kad atvirose erdvėse šiuo metu galimos sporto varžybos, kuriose dalyvautų ne daugiau kaip 1000 žiūrovų ar dalyvių. Atstumas tarp žiūrovų turi būti ne mažiau kaip 1 metras, kaukės nėra reikalingos.

Uždarose erdvėse galimos aukšto meistriškumo sporto varžybos, kuriose dalyvautų ne daugiau kaip 500 žiūrovų ar dalyvių. Atstumas tarp žiūrovų – taip pat ne mažiau kaip 2 metrai. Atstumas tarp žiūrovų gali būti mažesnis, jei užtikrinama, kad žiūrovai viso renginio metu dėvėtų nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones: veido kaukes, respiratorius ar kt.

Autorė Milena Andrukaitytė

Vilnius, rugpjūčio 4 d. (BNS).

SAM nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode