Sprogimas

Šeimos gydytojai piktinasi prievole suvesti duomenis dėl neveikusios e.sveikatos sistemos

Šeimos gydytojai piktinasi atsiradusia prievole suvesti pacientų duomenis dėl ilgiau nei savaite neveikusios e.sveikatos sistemos ir sako, kad dėl to teks dirbti nemokamus viršvalandžius, antradienį skelbia „Kauno diena“.

Pasak dienraščio, sulaukę Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymo suvesti trūkstamus duomenis į e.sveikatos sistemą, šeimos gydytojų atstovai kreipėsi į Lietuvos gydytojų sąjungą, prašydami ginti jų interesus. Jie pabrėžia, kad nesiruošia vykdyti šios prievolės, nes per dieną gydytojui priimant apie 25-30 pacientų, trūkstamus duomenis suvesti užtruktų pernelyg daug laiko.

„Apskaičiavome, kad suvesti duomenis dirbant po 1 vai. viršvalandžių reikėtų apie 1,5 mėnesio laiko", – teigiama laiške.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga praėjusią savaitę tvirtino besitikintis, kad už papildomą darbą medikams ar kitiems darbuotojams suvedant duomenis „gydymo įstaigos ras galimybių papildomai sumokėti".

E.sveikatos sistema sutriko Liepos pabaigoje, kai po Vilniuje vykusios liūties trūkus vamzdžiui buvo užpilta Registrų centro serverinė. Sistema neveikė kiek ilgiau nei savaitę ir buvo atkurta praėjusį antradienį.

Vilnius, rugpjūčio 4 d. (BNS).

SAM nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode