Sprogimas

Profesinės mokyklos siūlo programas specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams

Į profesinio mokymo įstaigas įgyti rinkoje paklausių darbo įgūdžių kviečiami ir asmenys, turintys negalią ar specialiųjų ugdymosi poreikių. Dalis jų profesijos mokosi drauge su visais, o turintiesiems specialiųjų ugdymosi poreikių dėl intelekto sutrikimo yra siūlomos specialios profesinio mokymo programos.

Šiemet bendrojo priėmimo sistemoje jau registravosi 366 asmenys, turintys specialiųjų ugdymosi poreikių. Pernai tokiu laikotarpiu buvo užsiregistravę 360 asmenų.

„Profesinės mokyklos šiemet asmenims, turintiems specialiųjų ugdymo poreikių, siūlo 12 pirminio profesinio mokymo programų: dailiųjų tekstilės dirbinių gamintojo, floristo, šaltkalvio, medienos apdirbėjo padėjėjo, siuvėjo-operatoriaus, dažytojo-tinkuotojo padėjėjo, medienos apdirbėjo-dailidės padėjėjo, plytelių klojėjo-tinkuotojo padėjėjo, mūrininko-betonuotojo padėjėjo, virėjo, duonos ir pyrago gaminių kepėjo, kambarių tvarkytojo“, - sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Arūnas Plikšnys.

Asmenims, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių dėl intelekto sutrikimo, skirtos pirminio profesinio mokymo programos yra vykdomos kartu su socialinių įgūdžių programa, jas baigti trunka 3 metus. Į jas priimami stojantieji baigę individualizuotą pagrindinio ugdymo programą.

2019 m. į profesinio mokymo įstaigas įstojo 626 mokiniai, turintys specialiųjų ugdymosi poreikių. Tarp besimokančiųjų populiariausios virėjo, apdailininko, automobilių mechaniko, duonos ir pyrago gaminių kepėjo, kambarių tvarkytojo profesijos.

Turintieji pagrindinį išsilavinimą stojantieji į profesines mokyklas per pagrindinį etapą gali teikti prašymus bendrojo priėmimo sistemoje iki rugpjūčio 7 d.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode