Sprogimas

Šauktiniai savaitgaliui bus išleisti į namus – kariuomenė

Savaitgaliui į namus planuojama išleisti nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karius, ketvirtadienį pranešė kariuomenė.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys teigė, kad namo bus išleisti ne visi šauktiniai, nes keli kariai dar serga COVID-19.

„Kadangi yra keli susirgimai tarp šauktinių, negalėsime išleisti visų nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių šimtu procentų, bet tikimės, kad pasveikę jie galės išvykti į namus“, – sakė vadas.

Kariuomenės duomenimis, nuo pandemijos pradžios koronavirusas nustatytas 14 karių ir civilių, 11 iš jų jau pasveiko. Saviizoliacijos laikosi per 70 asmenų.

„Paskelbus karantiną, porą mėnesių šauktiniai kariai gyveno kareivinių režimu, su artimaisiais bendravo tik nuotoliniu būdu. Matome, kad toks sprendimas pasiteisino, nes kariuomenę pavyko apsaugoti nuo epidemijos. Susirgimų buvo, bet pavieniai atvejai. Dabar kartu su visuomene planuojame grįžti prie įprasto karinės tarnybos režimo ir karius išleidžiame į namus šiek tiek pailsėti, susitikti su šeimomis“, – sakė V. Rupšys.

Jis vylėsi, kad namuose kariai laikysis privalomų higienos ir saugaus bendravimo taisyklių.

„Nuo to labai priklausys, kaip mums visiems seksis toliau suvaldyti viruso plitimą, tiek kariuomenėje, tiek visuomenėje“, – pažymėjo kariuomenės vadas.

Pagal įstatymą, nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariams du kartus per tarnybos metus suteikiama po septynias kalendorines dienas atostogų, įskaitant kelionės dienas.

Karių išleidimas savaitgaliams į namus nėra privalomas.

Dėl šalyje paskelbto karantino, jų išleidimas į namus buvo sustabdytas visuose kariniuose daliniuose, taip mažinant karių ir jų šeimos narių riziką užsikrėsti virusu.

Vilnius, gegužės 14 d. (BNS).

Lsveikata.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode