Sprogimas

A. Veryga: kol kas nėra poreikio itin griežtam žmonių judėjimo ribojimui

Lietuvoje kol kas nėra poreikio itin griežtai apriboti žmonių judėjimo, kai iš namų galima išeiti tik būtiniausiais atvejais, bet ateityje gali tekti imtis ir tokių priemonių, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Kol kas neketina (griežtai apriboti judėjimo – BNS), bet neatmestina, kad tokių priemonių gali tekti imtis, jeigu liga išplis labai plačiai ir mes turėsime labai drastišką augimą užsikrėtusių skaičiaus“, – per spaudos konferenciją antradienį sakė ministras.

Ministras taip atsakė į klausimą, ar kitų Europos šalių pavyzdžiu neplanuojama įvesti itin griežtų karantino sąlygų, kai iš namų gali išeiti tik įsigyti maisto, vaistu, pavedžioti šuns, o į darbą vykti tik su specialiu leidimu.

„(Ateityje – BNS) gali tekti įvesti ir tokius apribojimus, aš esu ne kartą minėjęs, kad gali būti ir kitų apribojimų, judėjimo ribojimų tarp miestų, ir panašūs dalykai, bet kol kas tokio poreikio Lietuvoje nėra“, – teigė ministras.

Lietuvoje antrą savaitę tęsiantis karantinui pirmadienį buvo sugriežtintos taisyklės prekybos vietoms, įvesta privaloma izoliacija savivaldybių patalpose grįžusiems iš užsienio bei sergantiems lengva koronaviruso forma. Gyventojams rekomenduojama viešose vietose nešioti kaukes bei vienkartines pirštines.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje yra nustatyti 187 koronaviruso atvejai, iš viso tyrimai atlikti 2734 žmonėms.

Autorė Milena Andrukaitytė

Vilnius, kovo 24 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode