Sprogimas

A. Veryga: prievolė izoliuoti grįžtančius gyventojus dienai atidėta tik Klaipėdoje

Prievolė savivaldybėms izoliuoti iš užsienio grįžtančius gyventojus įsigaliojo nuo antradienio, dienai ši tvarka atidėta tik Klaipėdos miestui, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Interviu LRT radijui jis teigė, kad Klaipėdai išimtis padaryta po pokalbių su meru Vytautu Grubliausku ir bendrove, keltu gabenančia keleivius į uostamiestį.

„Kadangi keleiviai, kurie šiandien atplaukia į Lietuvą, išplaukdami dar nežinojo apie tokias sąlygas, Klaipėda prašė jiems skirti papildomą dieną, kad nekiltų neramumų. Galų gale, yra specifika, labai daug žmonių atvyksta su nuosavais automobiliais, Klaipėdai reikia pasirūpinti vieta, logistika šių automobilių. tai jūrų uostui duosime papildomą dieną, o visos  kitos savivaldybės nuo šiandien turėtų šią tvarką įgyvendinti“, – tvirtino A. Veryga.

Anot jo, tai reiškia, kad visi grįžtantieji nuo šiol privalės praleisti dviejų savaičių karantiną savivaldybių numatytose patalpose.

„Suprantu, kad savivaldybėms tai yra iššūkis, bet savivaldybėms buvo duotas labai ilgas laikas pasiruošti (...). Be to, nepamirškime, kad mūsų viešbučiai stovi tušti, tas ne kartą buvo sakyta. Tai tikrai yra geros sąlygos mūsų parvykusiems žmonėms karantinuotis ir išbūti tą keturiolika dienų“, – tikino ministras.

A. Verygos, vadovaujančio valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijoms, įsakymas įsigaliojo antradienio naktį. Jis numato, kad  visi iš užsienio grįžę asmenys ir neturintys koronaviruso simptomų privalomai 14 dienų bus izoliuojami savivaldybių patalpose. Taip pat numatyta, kad į savivaldybių parengtas patalpas turi būti gabenami ir lengva koronaviruso forma sergantys gyventojai.

Didmiesčių merai tvirtina, kad tai apsunkins kovą su COVID-19, bus eikvojami administraciniai ir gydytojų ištekliai, jų mažiau liks sunkiems ligoniams, o tai kainuos gyvybes.

Lietuvoje iš vis nustatyti 179 koronaviruso atvejai.   

Autorius Ignas Jačauskas

Vilnius, kovo 24 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode