Sprogimas

R. Požėla: pirmas darbas policijoje – susipažinti su situacija, įvertinti reformas

Policijos generaliniu komisaru skiriamas pasieniečių vadas Renatas Požėla sako, kad pirmiausia sieks susipažinti su situacija naujoje sistemoje, o tik po to komentuos savo prioritetus.

Pareigūnas teigė norintis įvertinti policijoje vykdytų reformų efektyvumą ir tęsti sistemos modernizaciją.

„Visų pirma – susipažinti su esama situacija, įvertinti įvykdytų reformų efektyvumą, be abejo, toliau vykdyti pradėtą policijos sistemos modernizaciją, susipažinti su visuomenę dominančiais tyrimais rezonansiniais, įsigilinti į juos“, – BNS po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu sakė R. Požėla.

„Svarbiausias dalykas būtų susipažinimas, o po susipažinimo atsiras kažkokie matymai, kažkokios vizijos“, – pridūrė jis.

R. Požėla teigė pasiūlymo tapti policijos vadovu sulaukęs rugsėjį.

Jis tvirtino su ministru pirmininku aptaręs einamuosius Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) reikalus.

„Jeigu Vyriausybė pritars mano kandidatūrai (į policijos vadovus), tada, man susipažinus su esama situacija, turbūt būtų ir policijos reikalų aptarimas“, – kalbėjo R. Požėla.

Premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas BNS sakė, kad ministras pirmininkas su R. Požėla aptarė VSAT biudžetą ir darbo prioritetus policijoje. Pasak jo, premjeras šiuos prioritetus įvardins pats po Vyriausybės posėdžio trečiadienį.

Naują policijos generalinį komisarą paskirs Vyriausybė. Šis klausimas įrašytas į trečiadienio Ministrų kabineto posėdžio darbotvarkę.

R. Požėla policijoje dirbo 1993-2015 metais, iš jų ketverius metus buvo generalinio komisaro pavaduotojas. Pasieniečiams pareigūnas vadovauja nuo 2015 metų.

Jis policijos vadovo poste turėtų pakeisti penkerių metų kadenciją baigusį Liną Pernavą, ketinantį išvažiuoti dirbti policijos atašė Jungtinėje Karalystėje.

Vidaus reikalų ministerija teigia dar ieškosianti, kas taps pasieniečių vadu vietoje R. Požėlos.

Autorius: Saulius Jakučionis

Vilnius, lapkričio 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode