Sprogimas

NSGK pritarė Baudžiamojo kodekso pakeitimo projektui dėl atsakomybės už melagingus skambučius pagalbos tarnyboms

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) posėdyje svarstė Baudžiamojo kodekso 285 straipsnio pakeitimo projektą. Šiuo projektu, kuriam po svarstymo NSGK pritarė bendru sutarimu, numatoma atsakomybė už melagingus skambučius specialiosioms tarnyboms apie gresiantį pavojų ar didelę nelaimę, jei dėl to buvo padaryta didelės turtinės žalos svarbiai institucijai ar buvo sukelta žmonių sumaištis. Priklausomai nuo pasekmių galės būti skiriama bauda arba viešieji darbai, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Seimo NSGK pirmininkas Artūras Paulauskas pastebėjo, kad pastaraisiais metais melagingų pranešimų skaičius pastebimai išaugo. Be to, dažnai sutrikdoma oro uostų, teismų, kitų valstybės institucijų, pramonės, paslaugų objektų kasdieninė veikla, kyla poreikis evakuoti lankytojus ir darbuotojus, nutraukiamas paslaugų teikimas. Pavyzdžiui, 2013 m. gauti 24 melagingi pranešimai apie padėtus sprogmenis, 2014 m. – 69 pranešimai.

Tikimasi, kad įsigaliojus Baudžiamojo kodekso pataisoms reikšmingai sumažės melagingų skambučių ir pranešimų apie neva padėtus sprogmenis. Kartu pagalbos tarnybos galės skirti didesnius resursus į nelaimes pakliuvusiems žmonėms ir bus užtikrinamas spartesnis reagavimas.

NSGK biuro patarėjas

Paulius Bačiulis

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode