Parama dėkojame




Sprogimas

Protų mūšyje susikovė moksleiviai

   Trečiadienį Mažeikių „Astrum Palace“ viešbutyje Mažeikių politechnikos mokyklos kartu su Mažeikių verslininkų asociacija organizuotas protų mūšis kuriame susikovė penkios rajono ugdymo įstaigų komandos. Atsakius į 10 klausimų ir du papildomus klausimus, išaiškinti nugalėtojai, tačiau apdovanotos visos dalyvavusios komandos.

Išrinko geriausius

        Renginyje dalyvavo moksleiviai iš Merkelio Račkausko, Sedos Vytauto Mačernio ir Viekšnių gimnazijų, Mažeikių politechnikos mokyklos, Žemaitijos kolegijos Mažeikių fakulteto. Komandoms buvo užduota 10 klausimų, į kuriuos atsakyti reikėjo per tam skirtą laiką. Vieni klausimai pasirodė gana lengvi ir daugumą jų moksleiviai atsakė teisingai, kiti pasirodė ne tokie žinomi ir teisingo atsakymo nesulaukė.

      Pateiktus atsakymus vertino komisija: Gražina Bartkevičienė, Mažeikių verslininkų asociacijos prezidentė, Agnė Gylytė, Verslininkų asociacijos vykdančioji direktorė, ir Mažeikių politechnikos mokyklos direktorė Vida Lumpickienė.

      Pasak renginio vedėjo Vaido Andrijaičio, užduotis komandoms parengė Mažeikių verslininkų asociacija, tad iš anksto atsakymų niekas negalėjo žinoti, tad moksleiviams teko gerokai pasukti galvas ieškant teisingo atsakymo. Kadangi beveik visos komandos surinko po vienodai taškų, joms teko atsakyti į du papildomus klausimus, po kurių tik paaiškėjo, kokia komanda kurią vietą užėmė. Skirtumas tarp jų buvo minimalus.

      Geriausiai sekėsi daugiausiai taškų surinkusiai Žemaitijos kolegijos Mažeikių fakulteto komandai. Antrąją vietą užėmė Politechnikos mokyklos moksleiviai, trečiąją – Viekšnių gimnazija, ketvirtąją – Merkelio Račkausko gimnazija, penktąją – Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos moksleiviai.

      Visoms komandoms įteiktos padėkos ir kvietimai į verslo forumą „Sėkmingas verslas“. Nugalėtojams padovanota dar ir speciali Verslininkų asociacijos dovana.

      Verslininkų asociacijos pirmininkė Gražina Bartkevičienė nugalėtojais įvardino visus protų mūšyje dalyvavusius moksleivius: „Nugalėtojas yra visas jaunimas, esate jūs visi. Vieni daugiau susiduriate su verslu, kiti daugiau nutolę. Gal šiek tiek kolegija arčiau verslo, gimnazijos – šiek tiek toliau, bet vis tiek visi esate šaunūs ir linkiu sėkmės kituose protų mūšiuose.“

      V. Lumpickienė pridūrė, jog pati pradžių prasidėjo nuo Politechnikos mokyklos ir verslininkų asociacijos pasirašyto susitarimo, kad galėtų vykdyti loginį žaidimą „Protų mūšis“: „Tai pirmas toks susitikimas, bet tikimės, kad kitąmet bus kitoks, tobulesnis, taps tradicinis ir susitiksime kasmet.“

Vienas iš renginių

      Pasak renginio iniciatorės, Politechnikos mokyklos ekonomikos ir verslo pagrindų mokytojos Erikos Pusvaškės, ketvirtus metus mokykloje organizuojama verslumo savaitė, kurios metu visas penkias dienas vyksta įvairūs renginiai: „Trečius metus iš eilės vienas iš verslumo savaitės renginių yra protų mūšis, o dabar kad pakeistume aplinką, susirastume socialinius partnerius, susitarėme su Verslininkų asociacija ir organizavome būtent čia šitą protų mūšį. Taisyklėse buvo numatyta, kad dalyvaus rajono ugdymo įstaigos. Kas atsiliepė, tuos ir pakvietėme.“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode