Parama dėkojame




Sprogimas

Visos prizinės vietos – Mažeikių tautodailininkamas

Spalio 22 d. Biržuvėnų dvaro sodyboje vyko Lietuvos liaudies dailės paroda-konkursas „Aukso vainikas“ . Iš jos mažeikiškiai tautodailininkai sugrįžo, pelnę visas prizines vietas nominacijoje „Geriausias metų liaudies meistras“.

 

Šiai parodai savo darbus pristatė 11 Telšių, 12 Plungės ir daugiausiai – 14 – Mažeikių tautodailininkų. Pagal konkurso nuostatus meistrai buvo vertinami trijose kategorijose – už vaizduojamosios ir taikomosios dailės bei kryždirbystės darbus.

Nugalėtojus paskelbė konkurso komisijos pirmininkė, Lietuvos liaudies kultūros centro Tautodailės poskyrio vyriausioji specialistė daktarė Alė Počiulpaitė.

Trečiąją vietą vaizduojamojo meno srityje laimėjo mažeikiškis medžio drožėjas Vaidas Šopauskas, konkursui pristatęs prakartėlę, antroji vieta taikomosios dailės srityje už siuvinėtas staltieses atiteko Adėlei Monstavičienei, o už kryždirbystės darbus medžio drožėjas Antanas Viskantas įvertintas garbingiausia – pirmąja – vieta. Jo darbai keliaus į respublikinį etapą, kuriame varžysis nominacijose „Geriausias metų liaudies meistras“ ir ,,Aukso vainikas“.

„Mažeikiškiai jau gali pasigirti turintys tris ,,Aukso vainiko“ laimėtojus: kalvis Virgilijus Mikuckis ir tošininkai Raimonda ir Vytautas Ramanauskai. Tikėsimės, kad „Aukso vainikas“ papuoš ir Antano Viskanto galvą“ , – vylėsi Savivaldybės kultūros centro etnografė Jolanta Kaleckienė.

Tautodailininkų darbų parodą Biržuvėnų dvare galima apžiūrėti iki lapkričio 30 dienos.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode