Sprogimas

Prezidentei – aukščiausias Maltos ordino apdovanojimas

Pirmadienis, spalio 26 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei skirtas Maltos ordino apdovanojimas „Pro merito Melitensi" su aukso grandine. Tai aukščiausias suverenaus Maltos ordino apdovanojimas, skiriamas už ypatingus nuopelnus skatinant labdaringą veiklą, savanorystę, humanitarines vertybes ir paramą kenčiantiesiems.
Apdovanojimą šalies vadovei trečiadienį, spalio 28 d., Romoje įteiks Maltos ordino Didysis Magistras Kunigaikštis Mathew Festingas.
Su Maltos ordino vadovu Prezidentė taip pat aptars šios organizacijos veiklą Lietuvoje, labdaros ir paramos programas socialiai remtiniems ir vienišiems garbingo amžiaus žmonėms. Europą apėmus masinei migracijos krizei, susitikime bus kalbama, kaip Maltos ordinas galėtų prisidėti priimant Lietuvoje pabėgėlius ir suteikiant pagalbą nuo karo nukentėjusiems žmonėms.
Valstybės vadovės teigimu, Maltos ordino veikla Lietuvoje – išskirtinis pavyzdys, kaip paprastomis priemonėmis, bet labai veiksmingai galima padėti likimo nuskriaustiesiems, tiems, kam pagalba yra reikalingiausia.
Prezidentė aktyviai palaiko Maltos ordino Lietuvoje vykdomą labdaringą veiklą. Šio ordino įsteigta Pagalbos tarnyba yra sujungusi apie 1000 savanorių ir aktyviai teikia socialinę paramą 28 Lietuvos vietovėse. Dešimtyje Lietuvos miestų veikia maltiečių įsteigti Socialiniai vaikų dienos centrai, vykdomi „Maistas ant ratų" ir „Socialinės priežiūros namų" projektai, kurie teikia pagalbą vienišiems ir skurde gyvenantiems senoliams. Šiemet jau dešimtą kartą Lietuvoje vyks akcija „Maltiečių sriuba".
Maltos ordinas prisideda prie kasmet Prezidentės inicijuojamos kalėdinės nevyriausybinių organizacijų mugės Prezidentūroje, kurios metu renkamos lėšos socialiai pažeidžiamiausiems žmonėms.
Lapkričio 2 d. Miunchene įvyks šalies vadovės kartu su Vokietijos Prezidentu Joachimu Gaucku globojamas labdaros koncertas, skirtas paremti Lietuvoje gyvenantiems pasaulio teisuoliams, gelbėjusiems žydus Antrojo pasaulinio karo metais. Šį koncertą rengia Maltos ordinas.

Paulius Kalmantas
Specialistas
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode