Sprogimas

Socialinio projekto „Nebūk naivus kelyje“ centras persikėlė į Mažeikius

Nuo spalio 1 dienos Mažeikiai tapo Socialinio projekto „Nebūk naivus kelyje“ centriniu štabu.

Centrinio skyriaus vadove bei projekto atstove spaudai susirinkime balsų dauguma išrinkta Ernesta Šneideraitytė.

Taip pat vykusiame susirinkime aptarta, kokius tikslus bei siekius sau kelią projektas. Nutarta pirmųjų projekto metinių proga ir artėjant mažeikiškės Justinos Šikšniūtės nužudymo metinėms Mažeikiuose organizuoti eiseną už gyvybę.

Anot projekto vadovo Mindaugo Jonušo, ši akcija padės atsigręžti į vieną rimčiausių, bet, deja, mažai visuomenės dėmesio sulaukiančią problemą – neatsakingą keliavimą pakeleivingais automobiliais: „Inicijuojame visoje Lietuvoje visus metus truksiančias eisenas už gyvybę. Taip bus pagerbti žuvę keliaudami neatsakingai. Taip pat palaikysime į keblius piktų kėslų turinčių vairuotojų spąstus pakliuvusius keliautojus“.

Projekto „Nebūk naivus kelyje“ vadovas tikino, kad inicijuoti šią akciją jį paskatino šiais metais gauta Gyvybės Apdovanojimų nominacija už jaunimo skatinimą keliauti atsakingai. Be to, nesaugus keliavimo būdas išlieka viena opiausių visuomenės problemų, todėl rengiamų eisenų už gyvybę siekis – labiau į tai atkreipti žmonių dėmesį.

Be eisenos ir kitų darbų Mažeikiuose projektas „Nebūk naivus kelyje“ miesto bei rajono jaunimo organizacijas pirmą kartą pakvies į mugę „Ką veiki“? Joje jaunimo atstovai galės išsakyti bei sudaryti savo miesto jaunimo viziją, pristatyti save ir jaustis įvertinti ir sužinoti, kad jie rūpi ne tik savo kiemui, bet ir rajono valdžiai, kuri, kaip tikimasi, atkreips dėmesį ir į jaunimo poziciją.

Apie projektą

Beveik prieš metus startavęs socialinis projektas „Nebūk naivus kelyje“– skirtas informuoti jaunimą apie pavojus, tykančius keliaujant pakeleivingu transportu. Unikalaus Lietuvoje socialinio projekto veikla ne tik perspėja jaunimą būti atsargiems, įvardija pagalbos priemones, kilus įtarimui apie nesaugią kelionę, bet ir sudaro patogesnes keliavimo po Lietuvą sąlygas, renkantis visuomeninį transportą.

Projektas „Nebūk naivus kelyje“ laukia savanorių. Kreiptis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode