Parama dėkojame




Sprogimas

Siūlymai mažinti tabako prieinamumą neturi žlugdyti gamintojų – S. Skvernelis

 

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Sveikatos apsaugos ministerijos pasiūlymai, kuriais siekiama mažinti tabako gaminių prienamumą, neturėtų žlugdyti tabako gamintojų.

„Mes nelabai matome kažkokio prekybininkų noro ar nenoro pasisakyto. Esminis dalykas yra pramonė, kuri gamina produkciją, kuri yra didelis investuotojas. (...) Kenksmingos tabako žalos ir prieinamumo mažinimas yra mūsų tikslai, tačiau lygiai taip pat girdime socialiai atsakingą verslą, gamybą ir negali būti, kad viena ar kita priemonė sužlugdytų mūsų pramonės įmones“, – antradienį LRT radijui sakė S. Skvernelis.

Antradienį premjeras susitiks su Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) ir Nacionalinės tabako gamintojų asociacijos (NTGA) atstovais. Pastarieji ketina išsakyti savo požiūrį į valdžios siūlomus rūkalų prekybos ribojimus. 

Asociacijos vykdomasis direktorius Arnas Neverauskas BNS pirmadienį teigė kritiškai vertinantis siūlymus įvesti bendrinę cigarečių pakuotę po dvejų metų. Anot jo, tokia iniciatyva yra nusavinami tabako gamintojų prekės ženklai, iš jų atimamas vienintelis būdas konkuruoti. 

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisomis Lietuvoje siūloma dar labiau sugriežtinti tabako prieinamumą – siūloma įteisinti vienodą cigarečių pakuotę, uždrausti demonstruoti jas parduotuvėse, neleisti rūkyti daugiabučių balkonuose, lauko kavinėse, paplūdimiuose ir kitose vietose. 

Vilnius, rugsėjo 4 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode