Sprogimas

Dėl gaisrų pavojaus lankymąsi miškuose riboja jau beveik pusė savivaldybių

Į Aplinkos ministerijos kreipimąsi atsiliepė ir lankymąsi jų teritorijoje esančiuose miškuose apribojo jau beveik pusė savivaldybių. Pagal Lietuvos hidrometeorologijos prie Aplinkos ministerijos prognozes rugpjūčio 21–22 d. šalies miškuose išliks didelis gaisrų pavojus ir vyraus ketvirtos klasės miškų gaisringumas.

„Dėkojame savivaldybių vadovams, kurie laiku ėmėsi priemonių ir apribojo lankymąsi miškuose. Nors ypač didelis gaisrų pavojus gresia Vidurio Lietuvos miškams, kreipiamės į visų miškų lankytojus ir prašome elgtis atsakingai. Vienas didžiausių mūsų turtų – žaliuojantys miškai – dabar yra pavirtęs parako statine ir bet koks neatsargus veiksmas gali tapti didelės nelaimės priežastimi“, – sakė aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Ypač daug nerimo kelia tai, kad didelis IV klasės gaisrų pavojus jau fiksuojamas ir Kuršių nerijos miškuose, kur kilę gaisrai yra labai pavojingi ir sunkiai suvaldomi. Kuršių nerijoje gaisrus likviduoti parengtos keturios mašinos – 2 priešgaisriniai automobiliai ir 2 visureigiai su vandens talpomis ir aukšto spaudimo siurbliais. Gaisrą gesinti pasirengusios ir dvi priešgaisrinės komandos ir dar dvi rezervinės miškininkų komandos. Jos pagal parengtą ir patvirtintą grafiką budi kartu su Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojais.  

Remiantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos atnaujinamu Miškų gaisringumo žemėlapiu, didelis IV klasės gaisrų pavojus fiksuojamas beveik visų Lietuvos miškų urėdijų teritorijose. Mažesnis gaisrų pavojus gresia Rokiškio, Šalčininkų, Valkininkų ir Varėnos miškų urėdijų miškams.

Generalinės miškų urėdijos duomenimis, šiandien, rugpjūčio 20 dieną, lankymąsi miškuose uždraudė arba apribojo ne mažiau kaip 25 savivaldybės: Alytaus m., Alytaus r., Anykščių r., Elektrėnų, Ignalinos r., Jonavos r., Joniškio r., Jurbarko r., Kaišiadorių r., Kalvarijos, Kauno r., Kazlų Rūdos, Kėdainių r., Lazdijų r., Marijampolės, Pagėgių, Prienų r., Šakių r., Šalčininkų r., Šilutės r., Švenčionių r., Trakų r., Utenos r., Vilkaviškio r., Vilniaus r.
 
Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode