Sprogimas

Mobili ekspertų komisija tikrins ligoninių maistą

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) ekspertai vyks į šalies ligonines ir vertins pacientams tiekiamą maistą. Pirmas toks vizitas į pasirinktas gydymo įstaigas numatytas trečiadienį, pranešė ministerija.

Tokie tikrinimai inicijuojami, nes pastaruoju metu viešojoje erdvėje padaugėjo pranešimų apie prastai atrodantį ir nekokybišką maistą, kuriuo kai kuriose šalies ligoninėse maitinami pacientai.

Ministro Aurelijaus Verygos įsakymu sudaryta mobili ekspertų komisija ne tik vertins maisto kokybę, bet ir teiks patarimus bei rekomendacijas, kaip pagerinti ligonių maitinimą.

„Viešumas yra vienas geriausių vaistų sprendžiant bet kokias problemas, todėl tikime, kad vien tai, jog pradedame tokią akciją, ir žinojimas, jog mobili ekspertų komanda gali bet kada užsukti į bet kurią ligoninę ir įvertinti maistą, jau duos teigiamų rezultatų”, – ministerijos pranešime cituojamas A. Veryga.

VMVT direktorius Darius Remeika savo ruožtu pranešime teigia, kad maisto ruošimo sauga ir tvarka dažniausiai yra gera, bet visuomenė jau seniai tikisi ne vien saugaus, tačiau ir sveikatai palankesnio, įvairesnio ir patraukliau patiekto maisto.

„VMVT specialistai yra pasirengę bendradarbiauti ir aktyviai įsitraukti į visas iniciatyvas, kurios leistų užtikrinti, kad ligonių maitinimo kokybė gerėtų, taptų patrauklesne tiek maistingumo, tiek ir estetine prasme“, – teigia D. Remeika.

Ministerija kviečia ligoninių personalą, pacientus ir jų artimuosius būti pilietiškais ir pranešti apie pastebėtas negeroves siunčiant maisto nuotraukas kartu su trumpais aprašymais elektroniniu paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.">ligoninėŠis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Žmonių atsiųstas nuotraukas bei aprašymus žadama skelbti SAM feisbuko paskyroje.

Vilnius, vasario 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode