Sprogimas

Dėl išmokų

„Būdo žemaičių“ skaitytojas, perskaitęs spaudoje Nacionalinės mokėjimo agentūros pranešimą, jog šiemet ūkininkus pasieks išmokos už 2007-2013 m. laikotarpį, teiraujasi, kada bus mokamos išmokos už Kaimo plėtros 2004–2006 m. plano priemonę „Ankstyvo pasitraukimo iš prekinės žemės ūkio gamybos rėmimas“.

 

Į klausimą atsakė Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėja Vaiva Paršiukaitė: „Parama pagal  Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 m. programos priemonę „Ankstyvas pasitraukimas iš prekinės žemės ūkio gamybos“ yra mokama iš to paties Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai. Ankstesniojo laikotarpio programos dalyviams išmokos turi būti išmokamos tuo pačiu grafiku kaip ir Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų paramos gavėjams, tai yra, kartą per metus. Numatyta, kad ūkininkams, pasitraukusiems iš prekinės žemės ūkio gamybos, parama turėtų būti išmokėta paskutinį šių metų ketvirtį.

Norėtume išsamiau paaiškinti, kad šiuo metu visos priemonei „Ankstyvas pasitraukimas iš prekinės žemės ūkio gamybos“ skirtos lėšos jau yra išnaudotos. Papildomas lėšas priemonei bus galima skirti tik tada, kai Žemės ūkio ministerija Europos Komisijai pateiks programos pakeitimą dėl lėšų perskirstymo. Tuomet bus galima pradėti mokėjimus paramos gavėjams. Visos lėšos turi būti išmokėtos iki metų pabaigos.“

Parengė Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode