Parama dėkojame




Rajone – rekordinis skaičius šimtukų

Jau baigėsi kasmet vykstanti brandos egzaminų sesija. Mažeikių rajono abiturientai šiemet pasistengė – pasiektas rekordas – gauti 46 šimtukai, o kai kurių dalykų rezultatai viršija net šalies vidurkį.

Rezultatai geresni

Kaip „Būdą žemaičių“ informavo Savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Jelena Sutkienė, trečiadienį buvo gauti paskutiniai brandos egzaminų įvertinimai.

Vienas iš svarbiausių egzaminų buvo lietuvių kalbos ir literatūros valstybinis brandos egzaminas. Šį egzaminą rajone laikė 388 abiturientai, iš jų egzamino neišlaikė 28 (tai sudaro 7,22 proc.). 2014 metais šio egzamino neišlaikė 35 abiturientai. Šimto balų įvertinimą gavo keturi kandidatai – du Gabijos ir po vieną abiturientą iš Merkelio Račkausko bei Viekšnių gimnazijų. Matematikos valstybinį brandos egzaminą laikė 272 kandidatai. Iš jų egzamino neišlaikė devyniolika arba 6,99 proc. visų laikiusiųjų (2014 metais – 26 mokiniai). Šimto balų įvertinimą gavo šeši Gabijos gimnazistai. Biologijos valstybinį brandos egzaminą laikė 133 kandidatai. Kaip teigė J. Sutkienė, nepasisekė dviem dvyliktokams ir tai sudaro 1,5 proc. visų laikiusiųjų. Praėjusiais metais šio egzamino neįveikė vienas abiturientas. Šimtukus pelnė trys Gabijos gimnazijos kandidatai, po vieną Merkelio Račkausko ir Viekšnių gimnazijų abiturientą. Aukščiausią biologijos egzamino įvertinimą pelnė ir vienas Senamiesčio pagrindinės mokyklos eksternas. Valstybinį geografijos egzaminą laikė 99 kandidatai. Vienam jo išlaikyti nepasisekė (2014 metais neišlaikė 3).

Valstybinį istorijos brandos egzaminą laikė 252 kandidatai. Praėjusiais metais šio egzamino neišlaikė 46 mokiniai, o šiemet neišlaikiusiųjų nėra. 22 kandidatai pasiekė aukštesnįjį lygį, 158 – pagrindinį, o 72 kandidatai – patenkinamą. Geriau sekėsi laikyti ir fizikos egzaminą. Jį laikė 76 kandidatai – neišlaikiusių nėra, praėjusiais metais neišlaikė 3. Šimto balų įvertinimą gavo trys Gabijos gimnazijos kandidatai, tai sudaro 3,95 proc. visų laikiusiųjų. 16 kandidatų pasiekė aukšesnįjį lygį, 33 – pagrindinį, o 24 – patenkinamą. Chemijos egzaminą laikė 61 kandidatas, tiek praėjusiais, tiek šiais metais egzamino neišlaikė du abiturientai, tai sudaro 3,28 proc. visų laikiusiųjų. Šimtukus gavo Gabijos gimnazijos moksleivis ir Senamiesčio pagrindinės mokyklos eksternas. Aukštesnįjį lygį pasiekė 5 kandidatai, 35 – pagrindinį, 17 kandidatų – patenkinamą.

Gavo daug šimtukų

Pasak J. Sutkienės, nudžiugino ir informacinių tecnologijų egzamino rezultatai, nes iš 22 laikusiųjų vienas Gabijos gimnazijos abiturientas gavo šimtuką, neišlaikiusių nėra. Trys kandidatai pasiekė aukšesnįjį lygį, 11 – pagrindinį, o 7 – patenkinamą.

Norime džiaugtis šių metų rezultatais, nes tokio gausaus šimtukų kiekio nėra buvę. 2013 metais šimtą balų įvertinimą gavo 23 rajono abiturientai, 2014 metais – 12, o šiais metais – rekordas – 46 šimtukai. Daugiausia iš Gabijos gimnazijos. Trisdešimt vienas abiturientas kartu su eksternu gavo patį aukščiausią įvertinimą, – sakė J. Sutkienė. – Pažymėtina, kad trys Gabijos gimnazijos abiturientai – Rūta Bagdonaitė, Marius Vaitkevičius ir Gintarė Vaizgielaitėgavo daugiau nei vieną šimtuką. Džiaugiamės už juos ir už visus abiturientus, laikiusius šiais metais brandos egzaminus.“

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode