Parama dėkojame




Sprogimas

Atidarytas Šerkšnėnų kultūros centras

 Po ilgai užtrukusios renovacijos šeštadienį iškilmingai atidarytas Šerkšnėnų kultūros centras, kurio atnaujinta salė vos talpino susirinkusiuosius į šventinį koncertą. Atidarymo proga šeimininkus sveikino svečiai, kaimynai ir draugai. Koncertavo vietiniai saviveiklininkai bei kolektyvai iš kitų kultūros centrų.

Iškilmingai atidarytas

      Renginį pradėjusios Šerkšnėnų kultūros centro kultūrinių renginių organizatorės Salomėja Macijauskienė ir Sima Saliamanaitė pirmiausia padėkojo visiems, „kurių gyvenimai sudėti į Kultūros centro istorijos puslapius, kurie, vedami pareigos, profesinio pašaukimo, dalyvavo ir dalyvauja kultūros kūrime“, ir pakvietė tylos minute pagerbti čia dirbusius, tačiau jau amžinybėn išėjusius žmones.

     Nuskambėjus visiems gerai žinomai dainai „Šerkšnėnams“, kurią dainavo ne tik scenoje buvę Kultūros centro darbuotojai, bet ir žiūrovai, pastatą pašventino Tirkšlių parapijos klebonas kun. Arūnas Bladžius, prieš tai pasidžiaugęs galimybe susiburti ir pabūti kartu atsinaujinusiame pastate: „Man didžiulė garbė ir džiaugsmas pašventinti dar vienus restauruotus kultūros namus. Kaip sakoma, žmogus ne vien duona gyvas. Labai svarbu, kad galėtume susiburti, susitikti ne vien tik su kaimynu, gyvenančiu už tvoros, bet visi kartu padainuoti, kartais pašokti. Toks buvimas mus suartina, todėl reikalingi tokie namai, kur galėtume pabūti būryje. Iš tikrųjų kiekvienam iš mūsų reikia dvasinių, kultūrinių dalykų, kad papildytume tai, kas mūsų prigimty nematerialu. Džiaugiuosi, kad šitie kultūros namai gali priimti visus čia esančius ir turėsim galimybę padainuoti, pasiklausyti muzikos ir patys dalyvauti šventėje.“

     Pasak šventės vedėjų, koks atidarymas be perkirptos juostos, tad simbolinę atidarymo juostą perkirpo Savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė, Šerkšnėnų seniūnijos atstovė Nijolė Liegaudienė bei Kultūros centro direktorius Vaidutis Visockas.

Sveikinimai ir linkėjimai

     Po oficialaus atidarymo šerkšnėniškius sveikino I. Macijauskienė: „Tikiuosi, šitų rūmų, o pastatą tikrai galima vadinti rūmais, jūs ilgai laukėte, kad galėtumėte suėję pasidalinti nuveiktais darbais, svajonėmis, sugebėjimais, geriau pažinti vienas kitą ne tik praeidami gatvėje, bet susirinkę čia. Tik pastebėjau, kad salė jau lyg ir mažoka: pilna, bet dar yra ir netilpusių, tačiau čia jau perspektyva jauniesiems bendruomenės nariams ieškoti naujų idėjų, o plėstis yra kur. Daug šypsenų, trankaus šokio, gražaus pabendravimo. Taip pat perduodu jums mero Antano Tenio sveikinimus ir nuošidžiausius linkėjimus.“

Seimo narės Audronės Pitrėnienės sveikinimus perdavė jos atstovė. Šerkšnėnų seniūnijos darbuotojos linkėjo prasmingų ir svarbių darbų, drąsių idėjų, šilumos ir jaukumo, o kaimo bendruomenės narės, sveikindamos Kultūros centro darbuotojus, džiaugėsi, kad Šerkšnėnai pagaliau sulaukė savo kaimo šviesulio.

Šventės proga šeimininkus sveikino kaimynai – Tirkšlių kultūros centro ir seniūnijos atstovai, buvę kolegos, saviveiklinininkai.

Kultūros centro direktorius V. Visockas dėkojo visiems už palaikymą, paramą ir kantrybę: „Dėkoju visiems, kurie buvot kartu, kolektyvui. Buvom atsiklaupę, bet neparklupdyti. Neišvardinsiu kiekvieno atskirai, bet visiems tiesiog žmogiškas ačiū.“

Koncertavo saviveiklininkai

     Dar prieš prasidedant koncertui per salę nuvilnijo ovacijų banga, nes į sceną žengė 27 metus Šerkšnėnuose išdirbusi meno vadove Gina Jomantienė dabar jau su kitu kolektyvu – Mažeikių kultūros centro moterų ansambliu „Gijundra“. „Kampeli širdžiai brangus“... – prisiminė G. Jomantienė. – Štai ir vėl aš šioj scenoj. Čia išbūta, išdainuota gražiausių dainų 27 metus. Dabar čia stoviu kaip svečias. Linkiu, kad visada skambėtų linksmos dainos, netrūktų jaunimo ir šokių.“

     Kiekvieną „Gijundros“ dainą lydėjo audringi plojimai, o savo buvusią vadovę sveikino Šerkšnėnų dainininkės.

     Netrukus viešnias iš Mažeikių scenoje pakeitė naujai atgimęs Plinkšių moterų ansamblis „Svaja“ su savo naująja vadove S. Saliamanaite. Nors vadovė sakė, kad ansamblis iš naujo pradėjo dainuoti neseniai, tačiau jo dainos taip pat sujaudino žiūrovų širdis.

     Koncertą tęsė ir jau pajudėti norėjosi žiūrint į Šerkšnėnų kultūros centro šokėjas, susibūrusias į grupę „Pajudam“, bei klausantis jaunųjų gitaristų iš Žemalės kultūros namų kartu su meno vadovu Gediminu Kontvainiu skambių dainų.

     Ne tik jaunimą, bet ir visus kitus smagiai nuteikė svečiai iš Sedos kultūros centro – instrumentinė grupė „Antena“, padainavusi porą savo kūrybos dainų bei populiariąją „Juodąją orchidėją“.

     Koncertą baigė Urvikių kultūros centro grupė „Po stogu“ ir Šerkšnėnų šokėjos bei dovanos svečiams ir rėmėjams.

Kaip prieš daugelį metų

     Koncertas baigėsi, bet nesibaigė šventė. Pasak V. Visocko, vakare buvo šokiai, į kuriuos susirinko ne tik jaunimas, bet įvairiausio amžiaus šokėjai. „Svarbiausia, kad šokiuose grojo prieš daugiau nei 30 metų čia susibūrusi grupė „Ameba“. Juos „apšildė“ grupė „Ylakam“, o per pertrauką pasirodė S. Macijauskienės suburtas „Parodijų teatras“, – džiaugėsi smagia švente Kultūros centro vadovas.

Ugnė MILAŠAUSKIENĖ

Nuotraukos autorės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode