Sprogimas

66 proc. Pietryčių Lietuvos jaunimo Tėvyne laiko Lietuvą, 31 proc. - Vilniaus kraštą

 

Pietryčių Lietuvos aukštesnių klasių moksleivių tyrimas atskleidė, kad 66 proc. šio krašto jaunuomenės savo Tėvyne laiko Lietuvą, 31 proc. taip vadina Vilniaus kraštą, o dar 12 proc. mini kitą šalį.

Tyrimą atliko Lietuvos kultūros politikos institutas, jo rezultatus penktadienį aprašė dienraštis „Lietuvos žinios“. Vilniaus, Šalčininkų ir Švenčionių rajonų mokyklose anonimiškai apklaustas 1141 aukštesnių klasių moksleivius.

Gavę klausimą „Ką laikote savo Tėvyne?“ jie galėjo nurodyti kelis iš keturių galimų atsakymų: miestą, miestelį ar kaimą, kuriame gimė, Vilniaus kraštą, Lietuvą ir kitą šalį.

„Ne vienas moksleivis, susidūręs su tokiu pasirinkimu, atvirai prisipažįsta: „Aš neturiu tautybės, nežinau, kas esu“. Tai pripažinęs jis tampa liūdnas, pajunta, kad yra praradęs kai ką svarbaus. Tiems vaikams būtina padėti. Jiems reikia atverti Lietuvą“, - „Lietuvos žinioms“ sakė instituto vadovas Antanas Staponkus.

Vilnius, vasario 17 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode