Sprogimas

Lietuvos oro uostai: lėktuvai ir kyla, ir leidžiasi

Lietuvai uždarius išorės sienas ir pirmadienį paskelbus karantiną, oro bendrovių skrydžių virš Lietuvos mažėja, tačiau lėktuvai iš trijų oro uostų ir kyla, ir leidžiasi. 

Pirmadienį į Vilniaus oro uostą laukiama atskrendant 35, į Kauno - septynių atskrendančių ir tiek pat išskrendančių lėktuvų. Iš Palangos du skrydžius šią savaityę į Londoną numačiusi „Ryanair“.  

„Karts nuo karto atšaukiami, todėl pasakyti, kiek tiksliai, sunku, nes situacija greitai keičiasi“, BNS teigė Lietuvos oro uostų Strateginės komunikacijos skyriaus vadovas Marius Zelenius.  

Į Lietuvą dar skraidina pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ ir „Lauda Motion“ bei Baltarusijos „Balavia“, „Brussels airlines“, SAS, „Austrian Airlines“, „Lufthansa“, „Turkish airlines“, Ukraine International Airlines“.     

Paskutinius skrydžius pirmadienį iš Lietuvos vykdo trys bendrovės: „Norwegian Airlines“, „Wizz air“, ir „Air Baltic“. 

Iš Palangos dabar galima nuskristi tik į Londoną.  

„Skrydžių mažėja, pačios oro kompanijos mažina skrydžių ir šiai dienai, paskutiniais duomenimis, liko skrydžiai į Londoną. Visos kitos oro kompanijos atšaukė skrydžius“, –  BNS teigė Palangos oro uosto vadovas Andrius Daujotas.  

Tačiau jis ir negarantavo, kad lėktuvai antradienį ir šeštadienį pakils, kol kas „Ryanair“  jokios informacijos nepateikė. 

„Negaliu 100 proc. teigti, kad taip ir bus, bet šiam momentui matau, kas yra mūsų sistemoje – jie nėra dar atšaukti, bet negaliu garantuoti. Aviakompanijos pačios sprendžia“, – teigė A. Daujotas. 

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, kovo 16 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode