Parama dėkojame




Sprogimas

Europos keliuose policininkai parą tikrins greitį

 

Trečiadienį 26-iose Europos šalyse, taip pat ir Lietuvoje,  vykdoma speciali policijos akcija „Greičio maratonas“ – 24 valandas pareigūnai tikrins leistiną važiavimo greitį.

Tai Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuota visą šią savaitę vykstančios kampanijos dalis, pranešė Lietuvos policija.

„Balandžio 1–7 dienomis Europos kelių policijos pareigūnai savo dėmesį skiria transporto priemonių vairuotojams, siekdami juos skatinti kelyje elgtis atsakingai ir važiuoti tik saugiu greičiu“, – teigiama pranešime.

Lietuvos avaringumo keliuose analizė rodo, kad pagrindinė eismo įvykių, per kuriuos žuvo žmonės, priežastis – nepasirinktas saugus ar viršijamas leistinas važiavimo greitis, dėl to per pastaruosius dvejus metus įvyko 25–30 proc. tokių įvykių.

Pernai „Greičio maratone“ dalyvavo  apie 14,1 tūkst. policininkų 23 Europos šalyse, patikrinta per 3,2 mln. transporto priemonių, užfiksuota daugiau kaip 257 tūkst. pažeidimų, tai yra 8 proc. vairuotojų važiavo viršydami leistiną važiavimo greitį.

Vilnius, balandžio 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode