Sprogimas

Kas labiausiai kliūva sutuoktiniams, kai vairuoja antra pusė?

 

Didžiosios Britanijos mokslininkai nustatė, kad mažiausiai kas penkta sutuoktinių pora pykstasi dėl kitos pusės vairavimo stiliaus.

„Budget Insurance“ inicijuotame tyrime dalyvavo 2 tūkst. sutuoktinių porų, kuriose kiekvienas vairuoja automobilį. Daugelyje jų bent viena iš pusių buvo nepatenkinta tuo, kaip vairuoja kita.

Kas penktas respondentas pareiškė, jog jo sutuoktinis kelyje yra potencialiai pavojingas.

Maždaug ketvirtis tyrime dalyvavusių asmenų prisipažino, kad per pastaruosius metus mažiausiai kartą nesutiko sėsti į sutuoktinio vairuojamą automobilį, nes bijojo dėl savo saugumo.

Daugumai moterių kliuvo agresyvus vairuojančių vyrų elgesys – chamiškumas kitų eismo dalyvių atžvilgiu ir ant automobilio prietaisų išliejamas pyktis. Moterims kliuvo ir vyrų įprotis stabdyti paskutinę akimirką.

Vyraus erzino moterų vairavimo įgūdžių trūkumas – lėtas važiavimas, nesugebėjimas aplenkti kitų eismo dalyvių ir važiavimas ne ta pavara.

Taip pat tyrimo autoriai nustatė, kad vidutiniškai sutuoktiniai automobilyje pykstasi kas 28 minutes. 69 proc. respondentų pareiškė, kad konfliktai kyla kiekvienos kelionės metu.

Tarp veiksnių, didinančių konflikto tikimybę įvardinti – važiavimas nepažįstama vietove, ilgesnės negu 2 val. kelionės, apsilankymai parduotuvėse ir kelionės pas sutuoktinio tėvus.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode