Sprogimas

Viceministrė: vaistinės privalės turėti ne brangesnius kaip 150 eurų vaistus

Privalomų vaistinėms turėti vaistų sąrašas trumpės, žada sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė ir sako, kad tai bus padaryta jau šią savaitę.  

„Ligonių kasa šią savaitę  keis tą savo įsakymą, kuriuo nustatoma, koks vaistų sąrašas turės būti vaistinėje. Bus nustatytas kainos kriterijus. Tai vaistai, kurie kainuoja mažiau negu 150 eurų privalės būti vaistinėje, o brangesni  vaistų vaistinės neturės laikyti“, – pirmadienį LRT radijui teigė K. Garuolienė. 

Vaistininkai priekaištauja, kad į ketinamą išplėsti pigiausių vaistų, kuriuos privalės turėti kiekviena šalies vaistinė, sąrašą įtraukus retai perkamus bei brangius medikamentus, jie gali likti neparduoti ir dėl vaistinės patirs nuostolių.  

Vaistinių tinklo „Mano vaistinės“ vadovas Tauras Endriukaitis sako, kad leidus receptiniais vaistais prekiauti internetu, nėra prasminga versti vaistines turėti brangius vaistus, kurie retai išrašomi gydytojų.    

„Užsisakius internetu, bus galima gauti į namus pristatymą“, – teigė jis.  

Pasak Lietuvos farmacijos darbuotojų profesinės sąjungos vadovės Linos Ganatauskienės, Lietuvoje yra patvirtinta ir sklandžiai vykdoma gyventojų aprūpinimo vaistais politika.

„Jei nėra vaistinėje konkretaus vaisto, tai jo ieškoma po visą Lietuvą ir gavus, informuojamas pacientas, kad gali jį įsigyti. Nebent tuo metų vaisto nebūtų Lietuvoje“, – pirmadienį išplatintame pranešime teigė L. Ganatauskienė. 

Autorė Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, liepos 13 d. (BNS).

Lsveikata.lt nuotrauka

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode