Parama dėkojame




Sprogimas

Pacientams skubiai reikalingas kraujas, kviečiama padėti ekstremalioje situacijoje

Švelninant karantino sąlygas bei atnaujinus planinių paslaugų teikimą, kaip ir buo tikimasi, ženkliai padidėjo ir kraujo poreikis. Nacionalinis kraujo centras (NKC) šiuo metu jau imasi mobiliųjų kraujo donorystės akcijų organizavimo proceso bei kviečia kraujo donorus, užsiregistravusius ponios Dianos Nausėdienės iniciatyva sukurtame potencialių kraujo donorų duomenų banke. Pirmoji ponia kraujo jau paaukojo vos tik paskelbus apie jų stygių.

Pagrindinė galimybė donorui prisidėti ir padovanoti kraujo išlieka atvykstant į stacionarius NKC padalinius, esančius didžiuosiuose šalies miestuose.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, galimybė prisidėti išsaugant kito žmogaus gyvybę yra ne tik geranoriškumo ir bendrystės, bet ir pilietiškumo išraiška.

„Šiuo sudėtingu koronaviruso pandemijos metu stebime daugybę žmonių geros valios, pilietiškumo apraiškų. Į pagalbą rizikos grupėje esantiems žmonėms, taip pat medikams ir visiems, siekiantiems suvaldyti koronaviruso grėsmę, įsitraukę savanoriai, verslo atstovai, daugybė pilietiškų žmonių. Galinčius kviečiu prisidėti ir gelbėjant žmonių gyvybes bei paaukoti kraujo“, - sako A. Veryga.

Anot Nacionalinio kraujo centro direktoriaus Daumanto Gutausko, aukoti kraujo net ir pandemijos metu yra sudarytos maksimaliai saugios sąlygos.

„Vos atvykus, donoro prašoma dezinfekuoti rankas, užsidėti apsaugos priemones, pamatuojama temperatūra. Kruopščiai įvertinus donoro pasirengimą, greitai ir saugiai atliekama kraujo paėmimo procedūra. NKC darbuotojai laikosi nustatytų reikalavimų, kad būtų užtikrinta maksimaliai saugi aplinka tiek donorams, tiek darbuotojams“, - pabrėžia D. Gutauskas.

Visi galintys skirti pusvalandį laiko ir padėti ekstremalioje situacijoje, kviečiami atvykti padovanoti kraujo Vilniuje, (Žolyno g. 34) bei Upės g. 9 (prekybos centre CUP), Kaune (Vytauto pr. 13), Klaipėdoje, (Naikupės g. 28), Šiauliuose, S. (Daukanto g. 90), Panevėžyje, (Nemuno g. 75).

 

SAM Spaudos tarnybos ir Nacionalinio kraujo centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode