Parama dėkojame




Medicinos apsaugos priemonės medikus pasieks dar šiandien – Lietuvos paštas

Iš Kinijos į Lietuvą šeštadienį atskraidintos medicinos apsaugos priemonės medikus pasieks dar šiandien, sako Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė.

Pasak jos, priemonių išskirstymas užtruks apie porą valandų, o tada jos bus išvežamos į numatytas ligonines.

„Tai yra poros valandų klausimas – išskirstyti. Ir atitinkamai šiandien esame užsakę specialų išvežimą į visus taškus, kurie numatyti, tai šiandien vakare tikrai visi privalo gauti“, – žurnalistams prie Kauno rajone esančio Lietuvos pašto centrinio terminalo teigė bendrovės vadovė.

Ji taip pat teigė, kad numatyta priemones išvežti septyniais maršrutais, tačiau galutinis tikslių vietų sąrašas paaiškės baigus gautų priemonių inventorizaciją.

„Mano žiniomis, yra numatyti septyni maršrutai. Galutinis sąrašas tvirtinamas tada, kai bus inventorizuota viskas, kas gauta“, – sakė A. Sungailienė.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, medikams reikalingos priemonės bus išvežtos į penkias pagrindines su koronavirusu kovojančias ligonines, tai – Santaros klinikos, taip pat Kauno klinikinė, Klaipėdos universitetinė, Respublikinė Panevėžio ir Respublikinė Šiaulių ligoninės.

Medicinos priemonės taip pat bus perduotos greitosios medicinos pagalbos centrams ir paskirstytos mobiliesiems punktams.

Šeštadienį į Kauno oro uostą atskraidinta 3 mln. vienkartinių pirštinių, 33 tūkst. vienetų apsauginių akinių ir 200 tūkst. vienetų FFP2 tipo respiratorių.

Kita užsakymo dalis turėtų irgi greitai pasiekti Lietuvą.

Vyriausybė skelbė, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Šioms priemonėms pirkti Vyriausybė skyrė 24 mln. eurų. 

Autorius Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, kovo 28 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode