Sprogimas

Iš Kinijos atgabentų medicinos priemonių turėtų pakakti trims mėnesiams – ministras

Iš Kinijos į Lietuvą šeštadienį atgabentų medicinos priemonių turėtų pakakti trims mėnesiams, teigia sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Priklausys nuo scenarijaus, turėtų užtektų trims mėnesiams, jeigu neįvyks kažkas labai netikėto, bet šituo užsakymu neapsiribojama“, – žurnalistams prie Kauno rajone esančio Lietuvos pašto centrinio terminalo sakė ministras.

„Nepaisant to, kad didžiuliai kiekiai užsakyti, prekių toliau yra ieškoma ir kai tik bus galimybių, ir toliau bus perkama, nepaisant to, kad tai yra pakankamai nemažas rezervas“, – pridūrė jis.

Pasak jo, tokio didelio kiekio medikams skirtų apsaugos priemonių Lietuva dar nėra turėjusi.

„Tokio Lietuva niekada nėra turėjusi, bet niekada ir tokio poreikio nėra buvę, kad tokiom didelėmis apimtimis šitos medžiagos ar priemonės būtų naudojamos“, – teigė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, šeštadienį į Kauno oro uostą atskraidinta 3 mln. vienkartinių pirštinių, 33 tūkst. vienetų apsauginių akinių ir 200 tūkst. vienetų FFP2 tipo respiratorių.

Kita užsakymo dalis, anot ministerijos, turėtų irgi greitai pasiekti Lietuvą.

Vyriausybė skelbė, kad Kinijoje iš viso užsakyta 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. veido kaukių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, 0,8 mln. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių chalatų, per 1 mln. apsauginių kombinezonų su gobtuvu, 15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. antbačių.

Šioms priemonėms pirkti Vyriausybė skyrė 24 mln. eurų. 

Autorius Ramūnas Jakubauskas

Vilnius, kovo 28 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode