Parama dėkojame




Sprogimas

Kinai Lietuvai atsiunčia 20 tūkst. medicininių kaukių, 120 tūkst. porų pirštinių

Iš Kinijos ketvirtadienio popietę pakilo lėktuvas, gabenantis Lietuvai skirtą krovinį su dešimtimis tūkstančių medicininių kaukių ir pirštinių.

„Tai „Huawei“ ir Kinijos prekybos rūmų dovana“, – BNS informavo Kinijos ambasada Vilniuje. 

Krovinį neatlygintai atgabena verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojamos grupės „Avia Solutions Group“ valdoma užsakomųjų skrydžių bendrovė „KlasJet“.

„Lėktuvas ką tik pakilo. Pakrauta 240 dėžių medicininių pirštinių – iš viso 120 tūkst. porų, ir 10 dėžių medicininių kaukių – 20 tūkst. vienetų. Planuojamas atvykimas penktą valandą ryto“, – BNS ketvirtadienio popietę sakė „Avia Solutions Group“ atstovė Vilma Vaitiekūnaitė. 

Medicinos apsaugos priemonių poreikis gydymo įstaigose labai išaugo dėl koronaviruso plitimo.

Kinijoje koronaviruso krizė kilo sausio mėnesį, bet jai pastaruoju metu pavyko pažaboti pandemiją. 

Kinija ketvirtadienį pranešė, kad pirmąkart nuo protrūkio pradžios sausį šalyje neužfiksuota nė vieno vietinio užsikrėtimo atvejo. 

Šiuo metu viruso epicentru yra tapusi Europa. Iki šiol Lietuvoje patvirtinti 36 koronaviruso atvejai. 

Gabena ir verslas

Gabenti apsaugines kaukes iš Kinijos artimiausiu metu žada ir Lietuvos verslininkai.

Plastikinius produktus gaminančios ir tiekiančios įmonės „Plastic Pack“ vadovas Eugenijus Mikalauskas BNS sakė, kad netrukus iš Kinijos ketinama atgabenti kelis šimtus tūkstančius kaukių.

„Organizuojame lėktuvu siuntą. Kalbame su visais pirkėjais, kiek kam ko reikia, nes oro transportas kainuoja tris kartus brangiau nei pačios kaukės“, –  BNS kalbėjo įmonės vadovas.  

Jo teigimu, atgabentas kaukes vaistinėse bus galima įsigyti po 50-70 centų, o respiratorius po 4-5 eurus.

Vaistinių atstovai sako, kad su tiekėjais derasi dėl šimtų tūkstančių apsauginių kaukių.

„Ieškome didelio kiekio. Su tiekėjais derasi dėl kelių dešimčių tūkstančių dėžučių. Vaistinė svarsto įsigyti net ir milijoną, nes tokio tipo kaukes reikia keisti kas dvi valandas. Kitu atveju yra neįtikėtinai brangu, nes jeigu perkame 10 tūkst. kaukių, pražūsime“, – BNS sakė vieną „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė  Laura Bielskė.   

Darbo saugos priemonėmis prekiaujančios bendrovės „DSP Plius“ vadovė Irma Spudienė žada šiek tiek kaukių į Lietuvą iš Lenkijos patiekti kitą savaitę. 

„Kitą savaitę turi pasiekti pirma partija. Bandysime, jeigu niekas neuždraus, siūtis Lenkijoje – merlines, dvisluoksnes, su kišenėle. Tai mūsų rūbų siuvykla. Mes su jais bendraujame daug metų. Jiems sutinkame bet kokią kainą mokėti, kad gautume. Turi robotus, yra didžiulė siuvykla“, – BNS teigė I. Spudienė.  

Pasak jos, iš pradžių ketinama sulaukti tik 2,4 tūkst. kaukių, vėliau, įsitikinus kokybe, apimtys būtų didinamos.

Autoriai: Vaidotas Beniušis, Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, kovo 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode