Sprogimas

Kodėl nėštumo priežiūra tokia svarbi?

 

Jeigu jums svaigsta galva, pykina, sutriko mėnesinių ciklas ir pastebėjote nuotaikų kaitą, gali būti, kad greitai sulauksite šeimos pagausėjimo. Šie simptomai verčia susimąstyti apie galimą nėštumą. Tuo ypatingu laiku moters organizmas išgyvena įvairiausius pokyčius, kurie dažnai užklumpa visai nepasiruošus, todėl labai svarbu profesionali nėščiosios priežiūra ir visapusiška pagalba.

 

 

„Nėštumas – ypatinga dovana kiekvienai moteriai. Šiuo gyvenimo laikotarpiu užplūsta tiek naujų pojūčių, įvairiausių emocijų, džiuginančių, o kartais net gąsdinančių komentarų. Todėl šiuo laikotarpiu labai svarbu turėti tiek profesionaliai, tiek žmogiškai patikimą specialistą, kuris būtų jų sėkmingo nėštumo garantas“, – sako Laura Malakauskienė, klinikos „Motina ir vaikas“ gydytoja akušerė ginekologė.

Pirmasis nėštumo laikotarpis: ko negalima pamiršti?

Pirmuoju nėštumo laikotarpiu (iki 13 savaitės) pas pasirinktą gydytoją akušerį ginekologą reikėtų atvykti kiek galima anksčiau ir atlikti rekomenduojamus tyrimus, nustatyti gimdymo terminą, įvertinti galimą riziką ir aptarti tolimesnę sėkmingo nėštumo priežiūrą. Svarbu nepamiršti, kad pirmuoju nėštumo laikotarpiu, net ir stengiantis išvengti papildomo streso, išlieka didesnė nėštumo nutrūkimo rizika. Nėščiosios apie savo sveikatos pasikeitimus, neįprastus pojūčius turėtų kuo greičiau pranešti sveikatos priežiūros specialistui.

Siekiant įsitikinti, kad nėštumas vystosi sėkmingai ir vaisiui viskas gerai, nėščiosioms 11+0–13+6 nėštumo savaitę rekomenduojama atlikti pirmojo nėštumo laikotarpio ultragarsinę patikrą. „Atlikus ultragarsinį ištyrimą ir parodžius moteriai (ir šeimai) besivystantį aktyvų vaisių, su matoma ar net girdima jo širdies veikla, labai sustipriname moters pasitikėjimą ir ramybę toliau žengiant nėštumo keliu“, – pabrėžia akušerė ginekologė.

Sveikata.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode