Sprogimas

Kad oda švytėtų, gerti daugiau vandens neužtenka

Vasarą, kai dėl karščio organizmas netenka labai daug drėgmės, būtina pasirūpinti ir savo oda, portalui LRT.lt primena kosmetikė ir veido mankštos trenerė Viktorija Baltramiejūnienė. O tam, pabrėžia ji, neužtenka tik išgerti pakankamai vandens.

Drėgmę oda pirmiausia pasisavina iš organizmo, todėl karštą dieną reikėtų išgerti dvigubai daugiau vandens nei įprastai. Vis dėlto šia taisykle, anot V. Baltramiejūnienės, aklai vadovautis nereikėtų: odai vanduo pagelbės, bet vertėtų stebėti ir individualią organizmo reakciją – ar gerdami daugiau vandens jaučiatės gerai.

Antra, priduria specialistė, reikėtų įsigyti drėkinamąjį gelį – jų nesunkiai rasite tiek paprastose parduotuvėse, tiek vaistinėse.

„Gelio sudėtis taip pat labai svarbi. Rinkitės produktą, kurio sudėtyje būtų hialurono arba alijošiaus. Be to, tiks ir ant jūsų palangės augančio alijošiaus sultys“, – sako kosmetikė ir rekomenduoja delį tepti ant švarios veido, kaklo ir krūtinės srities odos.

V. Baltramiejūnienės teigimu, veido odai padėsite, jei keletą kartų per dieną apipurkšite ją paprastu, švariu, minkštu vandeniu arba terminio vandens hidrolatu. Tačiau tai daryti reikėtų tik esant namuose.

„Purkšdamiesi lauke, būdami saulėje, galite padaryti sau meškos paslaugą, nes tie lašeliai gali dar labiau išsausinti arba net nudeginti odą“, – įspėja specialistė ir pataria purškiklį laikyti visada po ranka, kad per dieną jis būtų panaudotas mažiausiai 5–7 kartus.

Dar vienas būdas atgaivinti odą – paprasčiausias dušas. Nors įprasta po juo nusiprausti ryte, V. Baltramiejūnienė pataria nepamiršti jo ir atėjus vakarui: „Nebūtina muilintis, nebūtina praustis, bet sudrėkinti visą kūną reikėtų.“

Visą šią „programą“, prieš einant į lauką, patariama užbaigti lengvu drėkinamuoju kremu. O jei diena saulėta, V. Baltramiejūnienė ragina pasitepti dar ir kremu nuo saulės su 30 SPF arba 50 SPF apsauga.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode