Sprogimas

Specialistai ragina druską vartoti atsargiau

 

Tyrimai rodo, kad daugiau kaip pusė Lietuvos gyventojų sūdo jau pagamintus patiekalus, o maždaug septyni procentai tai daro beveik visada, net neragavę maisto. Tuo metu Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja per parą suvartoti ne daugiau kaip penkis gramus druskos, įskaitant ir gaunamą su jau paruoštais vartoti maisto produktais.

Mitybos specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į produktų etiketes, kuriose nurodomas druskos kiekis. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto atliktas tyrimas rodo, kad druskos kiekis vienos maisto produktų grupės skirtinguose gaminiuose yra labai įvairus – pavyzdžiui, dešrose druskos kiekis gali skirtis 2–3 kartus. 

Neretai, atrodytų, visai nesūrūs produktai – pavyzdžiui, duona – turi gana daug druskos – šimte gramų duonos vidutiniškai yra arti vieno gramo druskos. Daugiausiai, vidutiniškai apie keturi gramai druskos, yra šimte gramų šaltai rūkyto, vytinto ar sūdyto mėsos gaminio, o tai yra apie 80 procentų per parą rekomenduojamo suvartoti druskos kiekio.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode