Sprogimas

Sužinokite, kiek kainavo jūsų gydymas – antrąkart mokėti nereikia!

 

Šiaulių teritorinė ligonių kasa (TLK) pataria pacientams aktyviau naudotis suteikta galimybe sužinoti, kiek kainavo jų gydymas. Pavyzdžiui, ligoninėse gydęsi pacientai gali sužinoti, kiek kainavo jų gydymas, kurio išlaidos apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis. Pacientai, užsukę į Šiaulių TLK,  gali gauti  popierines ataskaitas. Yra ir kitas būdas gauti Jus dominančius atsakymus apie gydymo kainas – naudotis elektroninėmis paslaugomis.

Šiaulių TLK primena, kad pacientai išrašymo iš ligoninės dieną gauna Paciento atmintines, kuriose paaiškinta, kad informaciją apie jiems suteiktą gydymą ir jo kainą jie gali gauti pateikę prašymą TLK, TLK atstovui savivaldybėje arba internetu.

Pacientas, gydęsis ligoninėje ir norintis gauti popierinę ataskaitą (suvestinę) apie gydymo kaštus, turi atvykti į TLK  arba pas TLK atstovą savivaldybėje ir pateikti prašymą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Jei dėl ataskaitos kreipiasi paciento atstovas, jis turi pateikti ir atstovo asmens tapatybę ir atstovavimą patvirtinantį dokumentą.

Šioje ataskaitoje pateikiama informacija apie ligoninėje suteiktas stacionarines asmens sveikatos priežiūros paslaugas, atliktus brangiuosius tyrimus ir procedūras, šių paslaugų, tyrimų ir procedūrų, skirtų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių kainas bei finansavimo šaltinius.

Atvykę į TLK pacientai taip pat gali gauti duomenų suvestinę apie PSDF biudžeto išlaidas, skirtas jų sveikatos priežiūrai atitinkamais metais apmokėti, ar išsamių duomenų išrašą apie pacientui suteiktas asmens sveikatos priežiūros paslaugas ir skirtus kompensuojamuosius vaistus bei medicinos pagalbos priemones.

Kitas būdas sužinoti, kiek kainavo Jūsų gydymas – internetu prisijungti prie ligonių kasų teikiamų e. paslaugų sistemos.

Pageidaujantieji gauti duomenų apie kainas suvestinę, metinę duomenų apie PSDF biudžeto išlaidas suvestinę ar išsamių duomenų apie suteiktas paslaugas ir skirtus vaistus bei priemones išrašą, turi galimybę šias suvestines ir išrašą gauti prisijungę prie Elektroninių valdžios vartų adresu www.epaslaugos.lt – tokią galimybę turi identifikuoti interneto bankininkystės arba elektroninio parašo sertifikato naudotojai.

Duomenis į ligonių kasų e. paslaugų teikimo sistemą suveda asmens sveikatos priežiūros įstaigos (ASPĮ) ir šių duomenų kiekis tikrai didelis, todėl Šiaulių TLK ragina pacientus ne tik pasitikrinti siūlomą informaciją, bet ir atkreipti dėmesį, ar ta informacija tiksli ir teisinga. Pastebėjus netikslumų, reikėtų kreiptis į neteisingus duomenis pateikusią ASPĮ ir paprašyti juos ištaisyti. 

Ligonių kasų e. paslaugų teikimo sistemos tikslas – užtikrinti, kad pacientai aiškiai žinotų, ką gauna nemokamai, o už ką turi susimokėti, nes nežinodami žmonės moka už gydymą ar medicinos pagalbos priemones, nors mokėti jiems nereikia.

Naudojantis elektronine bankininkyste, prisijungus prie Elektroninių valdžios vartų sistemos www.epaslaugos.lt, taip pat galima pasitikrinti asmeninius draustumo privalomuoju sveikatos draudimu duomenis –  sužinoti, ar esate draustas, pasitikrinti draustumo laikotarpius ir kitus draustumo duomenis, prisirašymą prie pirminės ASPĮ, taip pat pamatyti, kokios ir kada Jums buvo suteiktos stacionaro, medicininės reabilitacijos, ambulatorinio gydymo paslaugos, kokie vaistai išrašyti, kiek PSDF biudžeto ar Jūsų asmeninių lėšų kainavo gydymas ar vaistai, kokios galutinės diagnozės Jums buvo nustatytos ir panašiai. Pasinaudokite savo teise žinoti, kiek kainavo Jūsų gydymas, antrąkart mokėti nereikia!

Šiaulių TLK informacija

17-729

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode