Sprogimas

Tuberkuliozė. Dėl dezinfekcinių priemonių galima kreiptis į savivaldybės įstaigą

 

Kad tuberkuliozė   tai sudėtinga, ne visada lengvai gydymui pasiduodanti liga, žino dauguma, tačiau, kaip elgtis, kokių priemonių imtis, kuomet aplinkoje: šeimoje, darbe ar kaimynystėje, diagnozuojamas atviros tuberkuliozės atvejis žino ne visi.

Nuo šios ligos neapsaugotas niekas, tačiau ne kiekvienas, turėjęs kontaktą su sergančiuoju, suserga tuberkulioze.  Rizika susirgti tuberkulioze didėja esant ilgalaikiam kontaktui: šeimoje, artimai bendraujant, dirbant kartu ar slaugant jau sergantį tuberkulioze asmenį.

Išaiškėjus naujam ligos atvejui ir susirgusįjį hospitalizavus labai svarbu tuo metu tinkamai sutvarkyti jo gyvenamąją aplinką, dezinfekuoti patalpas, gyvenamą erdvę, ypač jeigu toje erdvėje yra daugiau gyvenančiųjų.

Alytaus rajono savivaldybė jau ne vienerius metus ieško papildomų galimybių, galinčių pagerinti tuberkuliozės situaciją savivaldybėje, rajono teritorijoje veikiančias gydymo įstaigas aprūpina priemonėmis, reikalingomis atlikti taip vadinamą tuberkulino mėginį, o išaiškinus naują tuberkuliozės atvejį, esant poreikiui, gyventojus aprūpina dezinfekcinėmis priemonėmis, reikalingomis pirminiam gyvenamosios aplinkos nukenksminimui.

Alytaus rajono pirminės sveikatos priežiūros centro pacientai dėl dezinfekcinių priemonių gali kreiptis į savo šeimos gydytoją, į seniūniją pagal gyvenamą vietą, tačiau greičiausia padės savivaldybės įstaiga Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, įstaigos telefonas (8 315) 21 438.

Tuberkuliozė  – grėsminga infekcinė liga, dažniausiai pažeidžianti plaučius. Užsikrėsti galima įkvepiant tuberkuliozės bakterijų, patekusių į aplinką nuo šalia atvira plaučių tuberkulioze sergančio žmogaus jam kosint, čiaudint, juokiantis.

Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode