Sprogimas

Stojus humanitarieni krizei JT masina dirbti užsieniečius gydytojus

Jungtinės Karalystės Nacionalinė sveikatos tarnyba siekia iš Lietuvos, Lenkijos, Graikijos ir kitų Europos Sąjungos valstybių pritraukti šimtus gydytojų. Taip tarnyba žada spręsti sveikatos įstaigų krizę, kai dėl perpildytų ligoninių ir darbuotojų stygiaus susidarė didžiulės eilės, ir, kaip įtariama, dėl to galėjo mirti 3 pacientai.

Nacionalinė sveikatos tarnyba bendrosios praktikos gydytojams žada 90 tūkstančių svarų atlyginimą, taip pat palankias sąlygas persikelti gyventi į Jungtinę Karalystę. Plano bandymui jau atrinkta daugiau nei dešimt specialistų iš Lietuvos, Lenkijos, Graikijos, Ispanijos ir Kroatijos, dar maždaug tiek pat tikimasi surasti artimiausiomis dienomis.

Atrinkti bendrosios praktikos gydytojai 12 savaičių bus mokomi Lenkijoje. Anot Nacionalinės sveikatos tarnybos atstovų, jei šis eksperimentas pasitvirtins, tarnyba sieks į šalį pritraukti 500 bendrosios praktikos gydytojų.

Paskutinėmis savaitėmis tarnyba sulaukė nemažai kritikos. Teigiama, kad dėl didelio žmonių ir per mažo darbuotojų skaičiaus, gydymo įstaigos negali dirbti pilnu pajėgumu, o pacientams šeimos gydytojo apžiūros tenka laukti mėnesį.

Gydytojai įspėja, kad susidariusi situacija kelia grėsmę žmonių gyvybėms, mat perpildyti ir skubiosios pagalbos centrai. Teigiama, kad jei nebus imamasi skubių priemonių, bendrosios praktikos gydytojų stygius per kelerius metus gali išaugti iki 10 tūkstančių.

LRT

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode