Sprogimas

Antistresiniai pratimai telefone – jau ir iOs vartotojams

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kartu su partneriais pirmą kartą Lietuvoje pristato programėlę „Antistresiniai pratimai“, skirtą išmaniesiems įrenginiams. Nuo šiol programėlę atsisiųsti gali ir išmaniųjų įrenginių su iOs operacine sistema savininkai. Kiekvienas, parsisiuntęs programėlę, testo pagalba gali nusistatyti, kaip jaučiasi, gauti rekomendaciją stresui mažinti ir atlikti antistresinius pratimus.

Programėlė „Antistresiniai pratimai“ paremta dėmesingo įsisąmoninimo metodu. Dėmesingas įsisąmoninimas – tai valingas dėmesio sutelkimas į norimą objektą, suvokiant realybę tokią, kokia ji iš tiesų yra, be išankstinio nusistatymo, nevertinant ir neteisiant. Dėmesingo įsisąmoninimo praktikos-meditacijos gali būti praktikuojamos bet kada, bet kur, o tai daryti galima pasitelkiant programėlę „Antistresiniai pratimai“.

Programėlėje pateikiami aprašymai apie dėmesingo įsisąmoninimo praktikavimo naudą, testas savijautai įvertinti, rekomendacijos, patarimai, kaip atlikti praktikas bei šešios praktikos – meditacijos. Už kiekvieną išklausytą meditaciją gaunami apdovanojimai, asmuo gali stebėti savo asmeninę pažangą.

Programėlę galima parsisiųsti nemokamai, ji skirta išmaniesiems įrenginiams, turintiems Android ir iOs operacines sistemas. Programėlė sukurta bendradarbiaujant su VšĮ Atsakingo verslo ir mentorystės institutu bei Kauno miesto savivaldybe.

Monika Straupytė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode