Sprogimas

Popiežiaus kvietimas geros valios žmonėms vykdyti gailestingumo darbus

„Noriu paraginti visus pasaulyje geros valios žmones, kad visuose miestuose, vyskupijose ir asociacijose vykdytų gailestingumo darbą“. Popiežius Pranciškus šiuo paraginimu parėmė tarptautinio labdaros fondo „Pagalba kenčiančiai Bažnyčiai“ pradedamą pasaulinio masto rinkliavą. Pasaulinę labdaros akciją fondo atstovai pristatė spaudos konferencijoje penktadienį Vatikano radijo būstinėje, o popiežius paraginimą remti „Pagalbos kenčiančiai Bažnyčiai“ akciją parėmė video žinioje. Fondo akcija „Be God’s mercy“ (Būk Dievo gailestingumas) sieks įgyvendinti daugybę gailestingumo darbų visame pasaulyje. Akcija tęsis iki spalio 4 dienos.

Popiežius Pranciškus video žinioje kviečia kartu su fondu „Pagalba kenčiančiai Bažnyčiai“ visur pasaulyje vykdyti ilgalaikius gailestingumo darbus, kurių šaukiasi dabarties poreikiai.

Pranciškus (video žinios tekstas): „Noriu paraginti visus pasaulyje geros valios žmones, kad visuose miestuose, vyskupijose ir asociacijose vykdytų gailestingumo darbą. Mums, vyrams ir moterims, reikia Dievo gailestingumo, bet mums taip pat reikia mūsų gailestingumo. Reikia, kad vieni kitiems ištiestume ranką, paglostytume, rūpintumės vienas kitu ir kad nekariautume. Prieš akis turiu Popiežiškojo fondo „Pagalbos kenčiančiai Bažnyčiai“ parengtą dosjė dėl gailestingumo darbų visame pasaulyje. Šį uždavinį pavedu fondui „Pagalba kenčiančiai Bažnyčiai“, būdamas tikras, kad jis jį įgyvendins toje dvasioje, kurią paveldėjo iš fondo steigėjo t. Werenfriedo van Straateno, kuris savo metu svajojo įgyvendinti pasaulyje tokius artumo, glaudumo, gerumo, meilės ir gailestingumo darbus. Todėl kviečiu jus visus su fondu „Pagalba kenčiančiai Bažnyčiai“ visame pasaulyje daryti ilgalaikius gailestingumo darbus, kurti struktūras nesuskaičiuojamiems šiandieniniams pasaulio poreikiams. Visiems dėkoju už viską, ką darote. Ir prašau, nebijokite gailestingumo! Gailestingumas yra Dievo paglostymas.“

Popiežiaus Pranciškaus paremtą tarptautinę akciją Vatikane pristatė Šventojo Sosto atstovai, fondo „Pagalba kenčiančiai Bažnyčiai“ vadovai, Lahoro arkivyskupas Sebastian Francis Shaw iš Pakistano ir kunigas iš Irako Kurdistano Imad Gargees.

Spaudos konferencijoje pranešta, kad popiežius Pranciškus pirmasis jau paaukojo fondo „Pagalba kenčiančiai Bažnyčiai“ pasaulinei gailestingumo darbų rinkliavai. Popiežiaus auka bus skirta katalikų labdaros centrui Irake, „St Joseph Charity Erbil“, teikiančiame nemokomas medicinines paslaugas 2 800 pabėgėlių. (Vatikano radijas).

Nuotraukoje – Popiežius Pranciškus - ANSA

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode