RETRO

S. Ševčukas. Gydykime ukrainiečių žaizdas vaistais, tarnavimu ir Bažnyčios malda

gydyGegužės 11 dienos kasdienėje vaizdo žinioje didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas kalbėjo apie tarnystę ligoniams – dar vieną gerą darbą kūnui, kurių darymas padeda kovoti dvasinę kovą prieš blogį ir tuo pat metu yra tarnavimas pačiam Viešpačiui, kuris tapatinasi su kenčiančiais. O jų skaičius Ukrainoje didėja kasdien.

„Ukraina ir toliau kraujuoja. Per mūsų tėvynę teka ašarų upės“, – sakė Ukrainos graikų katalikų ganytojas, kalbėdamas apie nutrūkstantį Rusijos pajėgų puolimą ore ir žemėje, visais turimais ginklais. Pasak jo, tyčia apšaudomos ne vien karinės pozicijos, bet ir keliai ar keliukai, kuriais vis dar gali trauktis civiliai žmonės, bėgantys nuo rusiškų bombų ir sviedinių. Bet Ukraina laikosi ir gina savo orumą, savo teisę egzistuoti.  

„Šiandien noriu apmąstyti dar vieną meilės darbą, kurį, kaip sakė Jėzus Kristus, žmogus daro asmeniškai jam – tarnavimą ligoniams“, – sakė didysis arkivyskupas.

Pasak jo, jau pandemija parodė, kokia šiuolaikinė žmonija, nepaisant išsivystymo, yra trapi ir pažeidžiama. Pandemija paliko daugybę kūno ir dvasios randų. Dar dramatiškiau susirgti ir dar sunkiau gauti tinkamą medicininę pagalbą yra karo metu.

Kovojant su liga, priminė didysis arkivyskupas, labai svarbus yra ir ligonio palaikymas, jo lankymas, jo nusiteikimo stiprinimas. Norint pasveikti reikia ir šiuolaikinio medicinos meno pagalbos, ir gerų žmonių paramos, kuri leidžia viltis pergale prieš ligą.

„Ukrainos žmonės yra giliai sužeisti. Galbūt mes iki galo nesuprantame, kokių gilių žaizdų šis karas padarė Ukrainos kūnui“, – 77 karo dienos vaizdo žinioje sakė  didysis arkivyskupas S. Ševčukas, pridūręs, kad sužeistų karių žaizdos kalba ir Dievui, ir žmonių sąžinei.

„Šiandien norėčiau išreikšti savo padėką mūsų gydytojams, kurie rodo gydymo meno aukštumas, kad išgelbėtų gyvybes Ukrainoje. Ypatingai ačiū tiems, kurie rūpinasi ligoniais, juos slaugo, maitina, stengiasi padaryti viską, kad sergantis žmogus, ypač karo metu, nesijaustų vienišas ir apleistas. Maldauju visus, kurie mane girdi, prisiminti: gal kur nors šalia jūsų yra sergantis žmogus. Patarnaukite jam, aplankykite, bent paskambinkite, nes bet koks artimųjų, pažįstamų, savanorių dėmesys ir palaikymas yra be galo reikalingas, kad žmogus įveiktų savo ligą. Mes prašome tavęs, Viešpatie Dieve, sustabdyti šį karą, kad nebūtų daugiau žaizdų, ir tikime, kad tik tu turi vaistų, galinčių išgydyti žmogaus sužeidimus“, – kalbėjo ukrainiečių ganytojas, pakvietęs į pagalbą ligoniui pasitelkti ir maldą bei Dievo gailestingumo  – Ligonių patepimo – sakramentą. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode