RETRO

Ukraina: Rusija smogė mokyklai, žuvo dešimtys žmonių

smogeManoma, kad daugiau kaip 60 žmonių žuvo po to, kai gegužės 7 d. Rusijos bomba pataikė į mokyklą rytų Ukrainoje. Išpuolis įvykdytas tuo metu, kai buvo bandoma evakuoti sužeistus karius iš plieno gamyklos, kuri yra nuniokotame Ukrainos Mariupolio mieste.

Valdžios institucijų teigimu, apie 90 žmonių slėpėsi mokykloje, kai Rusijos pajėgos numetė bombą ir sukėlė gaisrą. Žmonės po degančiomis nuolaužomis ieškojo išgyvenusiųjų. Daugelio motinų čia laukė siaubinga Motinos diena. Regiono gubernatorius paskelbė, kad šioje mokykloje Bilohorivkos kaime žuvo dešimtys žmonių.

UNICEF smerkia išpuolį prieš mokyklą

UNICEF griežtai pasmerkė išpuolį prieš mokyklą Ukrainoje. Pranešama, kad mokyklos bunkeryje slėpėsi civiliai gyventojai, įskaitant ir vaikus.

Kol kas nėra žinoma kiek vaikų galėjo būti sužeisti ar žuvo per sprogimą. Tačiau baiminamasi, kad ši bomba, kuri pataikė į mokyklą rytų Ukrainoje papildė šimtus vaikų, kurie jau žuvo kare. Šeimos, kurios pateko į šį išpuolį, gegužės 8 dieną turėjo švęsti Motinos dieną Ukrainoje, o ne gedėti dėl artimųjų netekties.

Humanitarinės teisės pažeidimas

Mokyklos neturi būti naudojamos kariniais tikslais. Jos neturi būti puolamos. Tai humanitarinės teisės pažeidimas, kai taikomasis į gyventojus ar civilius objektus. Rusijos bombos pataikymas į mokyklą yra dar vienas atvejis iš daugelio, kai matome, kad yra visiškai nepaisoma žmonių gyvybių. (ak / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode