RETRO

Sprogimas Madride. Žuvo kunigas

Popiežius pareiškė užuojautą dėl sprogimo Madride, nusinešusio keturių žmonių gyvybes. Tarp žuvusiųjų – 36 metų Madrido arkivyskupijos dvasininkas Ruben Perez Ayala. Sužeisti aštuoni žmonės.

Galingas sprogimas trečiadienio popietę įvyko Palomos Mergelės Marijos parapijos centre, Ispanijos sostinės senamiestyje. Manoma, kad sprogimas įvyko dėl dujų nuotėkio. Dalis pastato sugriuvo. Sprogimo metu jame buvo šildymo įrangą tikrinę darbininkai. Pastate veikė „Caritas“ būstinė, gyveno parapijos dvasininkai. Greta sprogusio pastato esančių senelių globos namų įnamiai nenukentėjo, ten pat esanti mokykla pastaruoju metu uždaryta dėl pandemijos. Nuostolių patyrė gretimai esanti parapijos bažnyčia.

Sunkiai sužeistas kunigas R. Perez buvo išvežtas į ligoninę, tačiau naktį mirė. Jam paskutinįjį patepimą suteikė jo brolis, irgi kunigas, Pablo Perez Ayala. Užuojautą dvasininko artimiesiems išsakė Madrido arkivyskupas, kardinolas Carlos Osoro Sierra, tviterio paskyroje padėkojęs už pasiaukojimo Kristui ir jo Bažnyčiai kupiną gyvenimą.

Popiežiaus užuojautą jo valstybės sekretorius P. Parolin išsakė telegrama Madrido arkivyskupui kardinolui C. Osoro. Pranciškus sunkią valandą yra artimas Madrido arkivyskupui, dvasininkams, žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų artimiesiems, parašė Pietro Parolin. Popiežius meldžiasi už visas aukas, prašydamas Viešpaties gailestingumo žuvusiems, sužeistiesiems ir jų artimiesiems. Popiežius visus pavedė Almudenos Mergelei Marijai, Madrido dangiškajai globėjai.

Madrido arkivyskupas įšventino Rubeną Perezą Ayalą kunigu prieš septynis mėnesius. Viename pokalbyje, paskelbtame arkivyskupijos portale, kun. R. Perez patikino, jog tikroji laimė nėra gyvenimas sau, o savęs dovanojimas kitiems. Birželio mėnesį pradėjęs tarnystę Palomos Mergelės Marijos parapijoje kun. Ruben Perez Ayala kvietė „žvelgti į Viešpatį, pasitikėti juo, nes Jėzus yra mūsų džiaugsmas ir taika“. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode