Parama dėkojame




Sprogimas

Italijos policija išaiškino įtariamą Jono Pauliaus II relikvijos vagį

Italijos Spoleto miesto policija penktadienį pranešė radusi vyrą, kaip įtariama, iš bažnyčios pavogusį relikvijorių su popiežiaus Jono Pauliaus II krauju. 

Relikvijorius su 2005 metais mirusio ir 2014 šventuoju paskelbto pontifiko kraujo lašais iš centrinėje Italijoje esančio Spoleto katedros buvo pavogtas rugsėjį. 

Vietos policija naujienų agentūrai AFP pranešė, kad dėl vagystės pateikė kaltinimus 59 metų vyrui iš Toskanos, kuris policija yra žinomas, nes praeityje yra pavogęs kitų šventųjų relikvijų. Vyras suimtas nebuvo.

Įtariamą vagį išaiškinti padėjo bažnyčioje ir miesto gatvėse esančios vaizdo stebėjimo kameros.

Policijai kol kas nepavyko nustatyti, kur yra pavogtoji relikvija. Per kratą vyro namuose nerasta jokių jos pėdsakų.  

Auksinį kryžių su velionio popiežiaus kraujo pripildyta ampule Spoleto-Norčos arkivyskupijai 2016 metais perdavė lenkų kardinolas Stanislawas Dziwiszas (Stanislavas Dzivišas), buvęs ilgametis Jono Pauliaus II asmeninis sekretorius.

Relikvijorius buvo eksponuojamas katedros nišoje už geležinių grotų, kurių signalizacija dienos metu įvykdytos vagystės metu nesuveikė.

Įtariamas vagis po to patraukė į geležinkelio stotį ir dviem traukiniais grįžo namo. 

XXI amžiaus nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode