RETRO

Kardinolas Ouedraogo: esame viena tauta, rūpinkimės vieni kitais

Afrikos katalikų vyskupas pasmerkė žemyne pandemijos laikotarpiu besitęsiančius karus. Kardinolas Philippe Ouedraogo, Afrikos ir Madagaskaro vyskupų konferencijų simpoziumo (SECAM) pirmininkas, paprašė ne tik Afrikoje, bet visame pasaulyje paskelbti paliaubas.

„Gėdinga ir apgailėtina, kad net tokios mirtinai pavojingos ligos kaip COVID-19 akivaizdoje nesustabdome smurto ir terorizmo apraiškų. Kasdien žudome vieni kitus“, pareiškė Burkina Faso sostinės Uagadugu arkivyskupas Ouedraogo, SECAM pirmininkas, paskelbtame prezidiumo pareiškime.

Žemyno vyskupai vienijasi su popiežiumi Pranciškumi ir kitais pasaulio lyderiais prašydami tuoj pat sustabdyti smurtą Afrikoje ir visame pasaulyje, sakoma pareiškime.

Pasak kardinolo Ouedraogo, koronaviruso ekonominės ir socialinės pasekmės stipriausiai smogė Afrikos žemynui. Pandemija neigiamai paveikė taip pat Bažnyčios gyvenimą.

Afrikos sveikatos kontrolės ir prevencijos centro duomenimis, Afrikos žemyne užregistruota 845 000 koronaviruso atvejų. Daugiau kaip pusė – Pietų Afrikos Respublikoje. Nuo COVID-19 mirė 17 600 Afrikos žemyno gyventojų.

„Koronavirusas parodė kaip lengvai pažeidžiama žmonija, nepriklausomai nuo žmonių odos spalvos ar socialinio statuso. Nuo to, kas vysta vienoje šalyje, kenčia žmonės kitoje. Pandemija įrodė, kad esame viena tauta ir kad turime rūpintis vieni kitais“.

Kardinolas Ouedraogo visų žemyno vyskupų vardu drąsino gyventojus ragindamas palaikyti gyvą viltį, toliau melstis ir pasikliauti Dievo suteiktu laiku. „Afrikos tautos tebūna vėl solidarios, būtent solidarumo vertybė subrandino žemyno gyventojų pasaulėžiūrą ir visuomenės tradicijas. Būdami solidarūs gebėsime geriau atlaikyti pandemijos smūgį, atgaivinti žemyno kraštų ekonomikas; pasikliaukime Šventąja Dvasia, kuri mums dovanoja meilės ir atjautos malonę“, – parašė SECAM pirmininkas, palinkėjęs, kad visi, kurie dėl pandemijos tapo stokojančiais, galėtų patirti Dievo meilę.

Kardinolo Philippe Ouedraogo laiškas paskelbtas metinės Afrikos ir Madagaskaro vyskupų konferencijų simpoziumo (SECAM) dienos proga. Kardinolas apgailestavo, kad praėjus metams nuo iškilmingai švęstos Simpoziumo auksino jubiliejaus iškilmės Kampaloje – vietoje, kurioje 1964 metais Simoziumas pirmą kartą susirinko popiežiaus šv. Pauliaus VI kelionės Ugandoje metu – padėtį Afrikos žemyne ir salose, tiek Bažnyčios viduje, tiek išorėje, taip stipriai paveikė koronaviruso pandemija.

Metinė Afrikos ir Madagaskaro vyskupų konferencijų simpoziumo (SECAM) diena nuo 2014 metų paprastai minima liepos 29-ąją. Šiemet dėl pandemijos ji nukelta į sekmadienį, rugpjūčio 2 dieną. Simpoziumas pranešė, kad dėl koronaviruso atsisakyta tradicinės rinkliavos Afrikos ir Madagaskaro vyskupų konferencijų simpoziumo veiklai paremti. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode