RETRO

Prašoma skelbti palaimintuoju nuo COVID-19 mirusį vyskupą

Brazilija yra viena labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių šalių. Nuo COVID-19 mirė daugiau kaip 93 000 žmonių, tačiau ekspertai įspėja, kad pandemija dar nepasiekė savo viršūnės. Tarp užsikrėtusiųjų ir mirusiųjų yra ir kunigų bei vyskupų.

Brazilijos vyskupų konferencija praneša, kad koronavirusu užsikėtė 347 dvasininkai ir 21 iš jų mirė. Sunkiausia padėtis šalies šiauriniame regione – Paros ir Amavos valstijose, kur užsikrėtė 58 kunigai ir 6 iš jų mirė. Geriausia padėtis Pietų Mato Groso valstijoje, kur nė vienas dvasininkas neužsikrėtė koronavirusu.

Nuo koronaviruso mirė keturi Brazilijos vyskupai. Jauniausias – vyskupas Henrique Soares da Costa – mirė sulaukęs 57 metų. Jis vyskupu tarnavo 11 metų. Liepos 4 d. jis buvo paguldytas į ligoninę ir po dviejų savaičių mirė. Vyskupas Soares da Costa buvo visų gerbiamas ir mylimas ganytojas dėl savo pamaldaus gyvenimo būdo, taip pat dėl ​​konferencijų ir rekolekcijų, kurias jis vedė per radiją, televiziją ar asmeniškai įvairiuose šalies regionuose. Iškart po jo mirties buvo pradėta parašų rinkimo kampanija ir prašoma, kad popiežius Pranciškus leistų pradėti mirusio ganytojo beatifikacijos bylą, nelaukiant procedūrose numatytų penkerių metų nuo mirties. (JM / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode