RETRO

Liepos 1-ąją atidaromas Jokūbo kelias

Tiksliau – atidaromas „El Camino de Santiago“ piligrimystės pagrindinis tikslas – apaštalo šv. Jokūbo katedra, kurioje yra apaštalo kapas Kompostelos Santjage, Ispanijos šiaurės vakaruose. Katedra tris mėnesius buvo uždaryta dėl koronaviruso pandemijos.

Šv. Jokūbo katedra vėl atveria duris liturgijai ir visiems tikintiesiems, taip pat Jokūbo kelio piligrimams iš visos Europos. Savaime suprantama, grįžimą prie normalaus gyvenimo dar iš dalies riboja prevencinės priemonės, kurios yra būtinos, paskelbė notoje Jokūbo kelio asociacija.

Asociacija patikino norinti užtikrinti krikščionišką piligrimų priėmimą taip, kaip praeityje, tačiau suderintą su „nauju normalumu“. Notoje pažymima, jog svečių namų atidarymo piligrimams klausimas tebėra atviras, nes kol kas neaišku, kaip juose užtikrinti sanitarines normas dėl užsikrėtimo pavojų, ypač dėl žmonių socialinio atstumo ir higienos normų bendrose erdvėse. Šie klausimai kitą savaitę bus sprendžiami asociacijos virtualioje konferencijoje.

Kompostelos Sangtjago arkivyskupija neseniai pakvietė į 2021 metais švęstimus Šv. Jokūbo Šventuosius metus tema: „Išeik iš savo žemės: Tavęs laukia šv. Jokūbas“. Arkivyskupijos ganytojas Julian Barrio Barrio pastoraciniame laiške pristatė keturis piligrimystės į Santjago Komposelą kriterijus: klausykis išeidmas į vidinę kelionę; darbuokis dėl vargstančiųjų; pasikliauk mokinių viltimi; liudyk artimo meilę.

Šv. Jokūbo jubiliejus švenčiamas tais metais, kuomet šv. Jokūbo vyresniojo liturginė šventė, minima liepos 25-ąją, sutampa su sekmadieniu.

Vatican News informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode