Sprogimas

Devintinės. Eucharistija vargdienių tabernakulyje

Ketvirtadienį pagal Romos liturginį kalendorių švenčiamos Devintinės – Kristaus Kūno ir Kraujo iškilmė – paprastai vietinių Bažnyčių nukeliamos į sekmadienį. Popiežius paprašė katalikų šiemet, kai dėl pandemijos nebus viešų renginių, tokių kaip tradicinė Devintinių procesija, kitaip gyventi „eucharistinį gyvenimą“. Popiežius kreipėsi trečiadienį per bendrąją audienciją.

„Šiemet neįmanoma švęsti Eucharistijos viešais renginiais, bet vis vien galime gyventi „eucharistinį gyvenimą“. Konsekruotoje Ostijoje telpa visas Kristaus asmuo. Esame kviečiami jo ieškoti bažnyčiose priešais tabernakulį ir kitame tabernakulyje – tame, kuris yra paskutinieji, kenčiantieji, vieniši ir vargstantys žmonės. Pats Jėzus tai pasakė“, – sakė popiežius, visus kviesdamas semtis jėgų iš Eucharistijos, kad sunkiais momentais gyventume su krikščioniškuoju tvirtumu.

Tvirtumo dorybė, pagal Katalikų Bažnyčios katekizmą (1808), suteikia ištvermės sunkumuose ir pastovumo siekiant gėrio. Ji sustiprina ryžtą nepasiduoti pagundoms ir įveikti moraliniame gyvenime pasitaikančias kliūtis. Tvirtumo dorybė padeda nugalėti baimę, netgi mirties, ištverti išmėginimus ir persekiojimus. Ji skatina atsižadėti ir aukoti savo gyvybę dėl teisingo tikslo. 118–ojoje psalmėje giedama: „Mano jėga ir drąsa yra Viešpats“ (Ps 118, 14). Apaštalo šv. Jono Evangelija perspėja, guodžia ir drąsina Jėzaus žodžiais: „Pasaulyje jūsų priespauda laukia, bet jūs būkite drąsūs: aš nugalėjau pasaulį!“ (Jn 16, 33). (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode